Dragnea: Iohannis e o păpuşă - există o grupare de oameni din mai multe instituţii, condusă de Pahonţu

Dragnea: Iohannis e o păpuşă - există o grupare de oameni din mai multe instituţii, condusă de Pahonţu

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat joi că preşedintele Klaus Iohannis ar fi o "păpuşă" şi în acelaşi timp un "beneficiar" al statului paralel şi că şeful SPP, Lucian Pahonţu, ar conduce o grupare de oameni care fac parte din mai multe instituţii, având ca principal obiectiv realizarea de bani şi controlul asupra instituţiilor statului.

"Am anunţat de mai multe ori că am speranţe că vom reuşi să destructurăm, să distrugem, să desfacem în bucăţele acest sistem subteran, acest stat paralel, sistem ocult. Sunt şanse foarte mari... (...) Nu (e condus de, n.r. )Iohannis. Deci Iohannis este o păpuşă. El e un beneficiar care sigur că se bucură şi mai dă şi ordine sau mai are şi cereri. Este această grupare de oameni, acum, se pare că cel mai influent în această grupare e Pahonţu, el având deja experienţa trecută, când a crescut sub Traian Băsescu. (...) Mult timp am făcut greşeala să zic: aici este vorba de o inteligenţă malefică, superioară. Nici vorbă. E o grupare de oameni din toate instituţiile. Nu există instituţie care să nu aibă oameni care fac parte din această structură parastatală, din SPP, din SRI, din SIE, din Direcţia de Informaţii a Armatei, din ANAF, din vămi, din poliţie, din Poliţia de Frontieră, din 'Doi şi un sfert', din toate ministerele. Au două obiective: să facă bani, nelegal, şi să păstreze controlul pe toate instituţiile statului, ca să îşi protejeze aceste afaceri, pentru că, până la urmă, toate aceste acţiuni au un obiectiv şi anume să se umple de bani", a declarat Dragnea, pentru Antena 3.

În ce îl priveşte pe Klaus Iohannis, Dragnea şi-a exprimat convingerea că obiectivul său principal este obţinerea unui al doilea mandat. Pe de altă parte, liderul PSD a apreciat că Iohannis nu va reuşi acest lucru deoarece "nu a făcut nimic".

Întrebat de ce crede că au eşuat eforturile de demitere a Guvernului prin moţiunea de cenzură, Dragnea a apreciat că iniţiatorii acestui demers "nu au fost deştepţi" şi au fost mincinoşi.

"(Nu au reuşit, n.r.) pentru că sunt proşti. Reformulez. Mă autodezavuez şi eu şi chiar nu îmi dau seama cum mi-am permis să spun asemenea prostie aici, în studio. Nu au fost deştepţi. Asta cred că merge. Şi au fost mincinoşi - asta nu o mai reformulez, nici nu o dezavuez. Oamenii ăştia sunt disperaţi, ei au început de a doua zi de după alegeri, când Iohannis, într-o stare de nervi nemaiîntâlnită la el, a declarat că începe un război cu PSD şi cu mine. A încercat să îl convingă pe domnul Tăriceanu. Nu a reuşit. A încercat orice, absolut orice. Să dărâme Guvernul sau să nu mai fiu eu preşedinte la PSD, să scindeze PSD, să scindeze coaliţia de guvernare. Orice, campanii de presă, campanii DNA, condamnări, dosare făcute, mie, lui Tăriceanu, altor lideri politici de la noi, dosar de înaltă trădare la primul ministru, spunând mereu afară: 'Hrăniţi-ne în continuare cu sprijin şi Soros - cu milioane'", a mai declarat Dragnea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...