Dragnea, Iordache, Șerban Nicolae, Sima și Hăineală, PUȘI SUB ACUZARE de DNA?(SURSE)

Dragnea, Iordache, Șerban Nicolae, Sima și Hăineală, PUȘI SUB ACUZARE de DNA?(SURSE)

DNA ar putea să-i pună sub acuzare, deci să solicite începerea urmăririi penale in personam, împotriva șefului PSD, Liviu Dragnea, a ministrului Justiției, Florin Iordache, a senatorului PSD Șerban Nicolae. De asemenea, Direcția Națională Anticorupție ar putea dispune urmărirea penală și pentru procurorii detașați în Ministerul Justiției ca secretari de stat, Constantin Sima și Oana Schmidt-Hăineală.

Până la această oră informație nu a putut fi verificată dintr-o sursă oficială.

Informația este difuzată și de România Liberă. Sursele România Liberă arată că DNA ar putea să-i pună sub acuzare, deci să înceapă urmărirea penală in personam, împotriva șefului PSD, Liviu Dragnea, a ministrului Justiției, Florin Iordache, a senatorului PSD Șerban Nicolae, dar și a procurorilor, detașați în Ministerul Justiției ca secretari de stat, Constantin Sima și Oana Schmidt-Hăineală.

Informația pare a fi confirmată și de către un comunicat de azi al Parchetului General, conform căruia "având în vedere necesitatea derulării în condiții de imparțialitate a unei cauze instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală și a domnului procuror Constantin Sima".

Pe de altă parte, procurorul Constantin Sima, contactat de România, se declară în necunoștință de cauză. "Nu m-a informat nimeni că aș fi pus sub urmărire sau că mi-ar fi încetat detașarea la Ministerul Justiției, ar fi trebuit să fiu consultat înainte în legătură cu încetarea detașării. Dar nu m-ar mira să fiu pus sub acuzare, dacă s-a ajuns să se facă dosare penale în legătură cu adoptarea unei OUG pentru cei care au lucrat la un act normativ.", a spus Sima.

Procurorul secretar de stat în MJ a confirmat că și Oana Schmidt Hăineală, dar și Florin Iordache au lucrat la proiectele de OUG. "A fost o muncă comună, fiecare a pus câte ceva, și Oana Hăineală, și Florin Iordache.", a adăugat Sima. 

În ceea ce-i privește pe Șerban Nicolae și Liviu Dragnea, lucrurile sunt împărțite. "Pe Dragnea nu l-am întâlnit niciodată, dar pe Șerban Nicolae da, a fost prin minister, e senator, are tot dreptul, dar nu a lucrat la aceste proiecte de OUG.", a încheiat procurorul Constantin Sima.

Surse politice susțin că, pentru modificarea Codului Penal, Guvernul ar fi trebuit să aibă avizul MAE și MAI. Avizul MAE trebuia acordat de o direcție din subordinea Anei Birchall, din care face parte Agentul Guvernamental. Aceste surse susțin că nu au fost luate aceste avize, iar acum s-ar încerca întocmirea documentelor și luarea unor avize antedatate. 

 
 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

3 De citit!

4 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

5 Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților / Iadul trăit de o româncă, în Spania / A fost salvată de …