Dragnea, Iordache, Șerban Nicolae, Sima și Hăineală, PUȘI SUB ACUZARE de DNA?(SURSE)

Dragnea, Iordache, Șerban Nicolae, Sima și Hăineală, PUȘI SUB ACUZARE de DNA?(SURSE)

DNA ar putea să-i pună sub acuzare, deci să solicite începerea urmăririi penale in personam, împotriva șefului PSD, Liviu Dragnea, a ministrului Justiției, Florin Iordache, a senatorului PSD Șerban Nicolae. De asemenea, Direcția Națională Anticorupție ar putea dispune urmărirea penală și pentru procurorii detașați în Ministerul Justiției ca secretari de stat, Constantin Sima și Oana Schmidt-Hăineală.

Până la această oră informație nu a putut fi verificată dintr-o sursă oficială.

Informația este difuzată și de România Liberă. Sursele România Liberă  arată că DNA ar putea să-i pună sub acuzare, deci să înceapă urmărirea penală in personam, împotriva șefului PSD, Liviu Dragnea, a ministrului Justiției, Florin Iordache, a senatorului PSD Șerban Nicolae, dar și a procurorilor, detașați în Ministerul Justiției ca secretari de stat, Constantin Sima și Oana Schmidt-Hăineală.

Informația pare a fi confirmată și de către un comunicat de azi al Parchetului General, conform căruia "având în vedere necesitatea derulării în condiții de imparțialitate a unei cauze instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală și a domnului procuror Constantin Sima".

Pe de altă parte, procurorul Constantin Sima, contactat de România, se declară în necunoștință de cauză. "Nu m-a informat nimeni că aș fi pus sub urmărire sau că mi-ar fi încetat detașarea la Ministerul Justiției, ar fi trebuit să fiu consultat înainte în legătură cu încetarea detașării. Dar nu m-ar mira să fiu pus sub acuzare, dacă s-a ajuns să se facă dosare penale în legătură cu adoptarea unei OUG pentru cei care au lucrat la un act normativ.", a spus Sima.

Procurorul secretar de stat în MJ a confirmat că și Oana Schmidt Hăineală, dar și Florin Iordache au lucrat la proiectele de OUG. "A fost o muncă comună, fiecare a pus câte ceva, și Oana Hăineală, și Florin Iordache.", a adăugat Sima. 

În ceea ce-i privește pe Șerban Nicolae și Liviu Dragnea, lucrurile sunt împărțite. "Pe Dragnea nu l-am întâlnit niciodată, dar pe Șerban Nicolae da, a fost prin minister, e senator, are tot dreptul, dar nu a lucrat la aceste proiecte de OUG.", a încheiat procurorul Constantin Sima.

Surse politice susțin că, pentru modificarea Codului Penal, Guvernul ar fi trebuit să aibă avizul MAE și MAI. Avizul MAE trebuia acordat de o direcție din subordinea Anei Birchall, din care face parte Agentul Guvernamental. Aceste surse susțin că nu au fost luate aceste avize, iar acum s-ar încerca întocmirea documentelor și luarea unor avize antedatate. 

 
 



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...