Dragnea: M-am cam săturat să fiu în continuare acarul Păun; pentru oricine are inițiativă în PSD, eu să decontez

Dragnea: M-am cam săturat să fiu în continuare acarul Păun; pentru oricine are inițiativă în PSD, eu să decontez

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că s-a cam săturat să fie în continuare "acarul Păun" și să "deconteze" orice inițiativă pe care o au membrii partidului.

"În ce privește legea grațierii, nu sunt de acord cu grațierea faptelor de corupție. Pe de altă parte, le-am spus asta și domnului Șerban Nicolae săptămâna trecută, și tuturor colegilor mei, nu sunt de acord cu atacurile destul de violente la adresa lui Șerban Nicolae pentru că este o dezbatere în Parlament. Parlamentarii au propuneri, amendamente, dezbaterile au început. Nu putem contesta ideea de dezbatere în Parlament, nu putem contesta dreptul unui parlamentar de a avea o idee, de a lansa în dezbatere o propunere. Eu nu sunt de acord cu ele. Pe de altă parte, vă spun foarte sincer, m-am cam săturat să rămân, sau să fiu în continuare, acarul Păun, pentru oricine are inițiativă în PSD, eu să decontez. Am decontat cu referendumul, un referendum pe care nu l-am început eu, dar pe care l-aș susține și acum, pentru că a fost un referendum legitim și votat de peste 7,4 milioane de români, dar și pentru inițiative cum a fost aceea a domnului deputat Ciuhodaru prin care vrea să fie condamnați oamenii care ies în stradă și care demonstrează", a spus Dragnea la Antena 3.

El a adăugat că, pe fond, proiectul lui Tudor Ciuhodaru e corect "într-o societate normală și democratică", dar nu în această perioadă.

"Eu am vorbit cu colegii mei și le spun în continuare, indiferent cât de bună este o măsură sau o inițiativă, ea trebuie explicată foarte bine înainte, pentru că altfel există o parte destul de bine organizată din presă și nu numai, și câteva ONG—uri care la orice inițiativă, dacă nu o explici bine înainte, denaturează sensul, intenția", a mai afirmat Dragnea.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat marți că nu crede că partidul îi va cere să își retragă amendamentele la proiectul de lege privind grațierea și a punctat că este un lucru firesc să existe opinii diferite ale liderilor social-democrați pe tema propunerilor sale de dezbatere parlamentară.

"Nu se pune o asemenea problemă și nici nu cred că partidul se va întruni ca să-mi ceară să retrag niște amendamente. Cel mult, poate cere să mi le respingă, parlamentarii PSD să nu le susțină. Dreptul de a propune texte aflate în dezbatere rămâne valabil și nu se va schimba în PSD. Decizia politică e cu totul alta și nu se referă la ceea ce se propune ca dezbatere. Dacă la PSD se decide ca amendamentele mele să nu fie votate, să se voteze împotrivă, mai exact, aceasta va fi decizia, dar nu pentru dezbateri, nimeni nu îmi va interzice nici mie, nici altor colegi dreptul de a propune texte supuse dezbaterii publice", a subliniat Șerban Nicolae, la finalul ședinței Comisiei juridice a Senatului.

El a adăugat că oamenii pot avea opinii diferite, referindu-se la ceea ce au spus pe această temă președintele PSD, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Senatorul social-democrat a subliniat că amendamentele au fost făcute în calitatea sa de parlamentar și a amintit că președintele PSD, Liviu Dragnea, nu a spus niciodată că ar fi interesat de o lege a grațierii.

Dezbaterile în Comisia juridică a Senatului pe proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate vor avea loc peste două săptămâni.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin