Dragnea: Mă interesează foarte puțin dacă rămâne Kovesi șefa DNA; e o problemă de structură

Dragnea: Mă interesează foarte puțin dacă rămâne Kovesi șefa DNA; e o problemă de structură

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat luni că există o problemă de structură în sistemul judiciar și, de aceea, importantă nu este schimbarea unui șef, ci să se ia măsuri pentru ca lucrurile să intre pe un făgaș normal.

 "Mă interesează foarte puțin dacă Laura Codruța Kovesi rămâne șefa DNA. Nu cred că asta este cea mai mare problemă. Poate să vină oricine. Dacă practicile rămân aceleași, n-am făcut nimic. Dacă, în schimb, se luau măsuri sau se iau măsuri împotriva acelor procurori care sunt dovediți prin înregistrări, prin declarații, prin dezvăluiri că au făcut abuzuri, că au șantajat, că au presat pentru a obține niște denunțuri mincinoase, lucrurile încep să intre pe făgașul normal. (...) Situația este mult mai profundă. Am văzut judecători care vorbeau despre presiuni și amenințări, am văzut judecători la asociații de magistrați care cer să se întâmple niște lucruri. Deci, să nu ne uitam doar la vârful aisbergului. Nu știu ce va spune Inspecția Judiciară, nu știu ce vor face Tudorel Toader, Klaus Iohannis, doamna Kovesi. Noi avem o problemă de structură, structurală în Justiție. (...) E o problemă de structură, care, dacă nu se rezolvă astăzi, se va rezolva mai târziu, dar cu costuri. Nu am un război personal cu Laura Codruța Kovesi, chiar dacă poate să fie din cealaltă parte", a afirmat liderul PSD, într-o conferință de presă.

AGERPRES

Dragnea: Toți colegii din BPN al PSD și Tăriceanu le-au cerut celor doi miniștri să nu demisioneze

Dragnea: Ministrul Justiției trebuie să aibă o poziție publică față de întâmplările din ultima perioadă

Tăriceanu: Există o solidaritate fără fisură față de Shhaideh și Plumb

Rovana Plumb: Nu sunt vinovată, nu consider că trebuie să demisionez

Sevil Shhaideh, întrebată dacă ia în calcul demisia: Sub nicio formă

Ioan Munteanu: PSD a decis susținerea lui Shhaideh și Plumb


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”