Dragnea: Manda trebuie să renunţe la şefia Comisiei SRI dacă va candida la europarlamentare

Dragnea: Manda trebuie să renunţe la şefia Comisiei SRI dacă va candida la europarlamentare

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică, la Călăraşi, într-o conferinţă de presă, că senatorul Claudiu Manda va trebui să se retragă de la preşedinţia Comisiei parlamentare pentru controlul SRI dacă intenţionează să candideze la alegerile europarlamentare.

''Odată ce Claudiu Manda îşi doreşte să fie candidat şi dacă va fi acceptat de Comitetul Executiv Naţional cred că trebuie să predea ştafeta de la această comisie şi să identificăm un coleg care să preia activitatea comisiei. Nu poţi să te ocupi şi de campania electorală şi pentru tine şi pentru partid şi de comisia de control a SRI. Nu că nu ar putea lucra împreună, dar totuşi, zic, să fie separat'', a spus Dragnea.

Pe de altă parte, preşedintele PSD a precizat că şi-ar fi dorit ''să fie scoase mai multe lucruri la iveală'' de Comisia parlamentară de control a SRI şi că el va merge la această comisie când va şti că ce va spune acolo va putea spune şi publicului larg.

''Mi-aş fi dorit şi încă îmi doresc ca această comisie să scoată mai multe lucruri la iveală, pe de o parte. Pe de altă parte, sunt acolo, din câte am auzit, informaţii, declaraţii, documente, nu ştiu, cred că şi reclamaţii, habar n-am, care nu sunt cunoscute publicului. Şi dacă este nevoie să se modifice regulamentul sau orice altceva este nevoie pentru a fi cunoscute de publicul larg, adică să ştim şi noi ce s-a vorbit acolo, eu voi sprijini acest demers şi cred că trebuie să se întâmple'', a afirmat Liviu Dragnea.

Acesta a adăugat că va merge la comisie dacă va putea face public ceea ce spune acolo.

''În condiţiile toţi cei care merg acolo vorbesc şi tot ce se vorbeşte rămâne acolo, pierd timpul dacă mă duc. O să merg cu dragă inimă când o să ştiu sigur că ceea ce spun acolo pot să spun şi afară, publicului larg. Sunt foarte mulţi oameni care au fost şi au spus şi nu ştiu de ce nu se întâmplă nimic'', a precizat Dragnea.

Liderul social-democraţilor a vorbit şi despre legile siguranţei naţionale.

''Legat de legile siguranţei naţionale, stabilisem acolo că se vor ocupa domnul Manda şi domnul Vlase. Domnul Vlase a revenit la matcă, domnul Manda este probabil acum cu gândul la europarlamentare. Săptămâna viitoare sper să discutăm în Coaliţie şi să identificăm poate alţi colegi care să se ocupe în mod serios de aceste modificări, pentru că idei au venit, propuneri au venit, amendamente au venit. Ştiu că se ceruse sau urma să se ceară chiar de la instituţiile respective care şi ele, la rândul lor, solicitau să se modifice legislaţia, pentru că este foarte veche, din '91, şi totuşi serviciile au evoluat'', a declarat Liviu Dragnea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?