Dragnea mârâie iar la Iohannis și-l amenință cu suspendarea

Dragnea mârâie iar la Iohannis și-l amenință cu suspendarea

Dragnea mârâie iar la Iohannis și-l amenință cu suspendarea. Liviu Dragnea și Călin popescu Tăriceanu s-au reunit, la ora transmiterii acestei știri, într-o ședință a coaliției de Guvernare în biroul liderului PSD de la Camera Deputaților, relatează  G4Media.ro .

Cu puțin timp înainte, Dragnea a anunțat că în coaliție se va decide calea de urmat în cazul președintelui Klaus Iohannis care nu a revocat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

”O să discutăm în coaliție dacă mai așteptăm, dacă mai are rost, dacă nu mai are rost”, a spus Liviu Dragnea înainte de ședința coaliției.

Întrebat dacă varianta suspendării președintelui Iohannis rămâne, Dragnea a răspuns: ”Nu e scoasă”.

Chestionat în continuare dacă a primit vreun semnal de la Cotroceni în privința deciziei referitoare la șefa DNA, liderul PSD a spus: ”Noi nu primit semnale de acolo!”

Liviu Dragnea a plănuit suspendarea președintelui Klaus Iohannis la finalul lunii trecute, dar nu a putut demara procedura din cauza opoziției liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Ieri, fostul copreședinte ALDE, Daniel Constantin, a dezvăluit că Tăriceanu s-a opus inițiativei PSD de suspendare a președintelui Klaus Iohannis ”la sfârşitul anului 2016 sau începutul anului 2017”.

“Este o temă care revine de fiecare dată când intervine un conflict între Guvern şi preşedinte sau între Parlament şi preşedinte. Vă spun ceva: există această – nu ştiu dacă să-i spun obsesie – există această temă a suspendării preşedintelui, din păcate, în conducerea PSD. Vă spun lucrul aceasta pentru că a mai existat în trecut. A mai fost o tentativă la sfârşitul anului 2016 sau începutul anului 2017. Nu s-a făcut atunci suspendarea, nu se va face nici acum dintr-un motiv foarte simplu. Indiferent de adversitatea pe care am afişat-o faţă de domnul Tăriceanu, nu a fost de acord nici atunci, nici acum nu va fi de acord. Nici eu nu am fost de acord atunci”, a spus Daniel Constantin într-un interviu pentru Agerpres.

“Am avut o discuţie şi împreună cu Tăriceanu am spus foarte clar că nu ne băgăm pe această zonă a suspendării preşedintelui, pentru că obiectivele noastre sunt altele, să guvernăm, să aducem progres. Ca atare nu cred că va… şi poate acesta va fi unul dintre motivele pentru care cei doi se vor despărţi la un moment dat. Nu vreau să spun mai mult, dar a existat această temă şi atunci foarte serios pusă, noi ne-am opus”, a mai spus Daniel Constantin, care în aprilie anul trecut a plecat din ALDE și mai târziu s-a alăturat partidului Pro România, alături de Victor Ponta.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...