Dragnea NU poate fi premier. CCR a stopat circul.

Dragnea NU poate fi premier. CCR a stopat circul.

Veste proastă pentru Infractorul Teleormănean. Curtea Constituţională a respins, joi, ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului la Legea de funcţionare a Guvernului, care împiedică persoanele condamnate să ocupe funcţii în Guvern. Astfel, Liviu Dragnea nu poate fi premier.

UPDATE/Potrivit unor surse HotNews.ro, decizia s-ar fi luat la limita, cu un vot de 5-4

Atentie, decizia a fost respinsa ca inadmisibila, adica judecatorii CCR nu au apucat sa judece fondul cauzei. Ramane de vazut cum motiveaza judecatorii decizia de respingere ca inadmisibila si daca o noua sesizare mai poate fi facuta.

UPDATE 1: CCR a publicat un comunicat in care afirma ca problemele invocate in sesizare tin de competenta Parlamentului:

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate formulata.

Pentru adoptarea acestei solutii, Curtea a constatat ca, in esenta, motivele invocate in sesizare constituie atat probleme de aplicare si interpretare a legii de catre autoritatile publice competente, cat si aspecte de legiferare ce intra in competenta Parlamentului".

Potrivit unor surse, decizia este una clara si nu de interpretare. Presedintele Valer Dorneanu nu a dorit sa dea declaratii dupa terminarea sedintei.

Din luna ianuarie - de când Legea a ajuns pe masa CCR - judecătorii au amânat verdictul de patru ori, trageri de timp nemaîntâlnite şi nefireşti în istoria Curţii. Curtea Constituţională a mai dezbătut pe 7 martie, pe 21 martie, pe 4 aprilie şi pe 27 aprilie sesizarea făcută de Avocatul Poporului la Legea 90/2001, prin care li se interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii în Guvern. Sesizarea a fost făcută la începutul lunii ianuarie de către Victor Ciorbea, la o zi după ce Guvernul Grindeanu a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

4 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…