Dragnea: Nu putem face un Guvern cu PNL, suntem ca apa și uleiul

Dragnea: Nu putem face un Guvern cu PNL, suntem ca apa și uleiul

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a exclus duminică seara varianta unei colaborări cu PNL în Consiliul General al Municipiului București, dar și la formarea unui Guvern din toamnă.

LIVE UPDATE Alegeri Locale 2016 — Secțiile de votare s-au închis (FOTO/VIDEO)
"Cu PNL eu am anunțat, cu tot respectul cuvenit, nu vom colabora niciodată din câteva motive. Primul motiv — nu ai cu cine, acolo nu există o conducere cu care să poți vorbi. Este o constatare, nu sunt nici arogant, nu poți avea o discuție de care să poți fi sigur că este valabilă a doua zi. În al doilea rând, nu am văzut nici eu și, probabil, de aceea și bucureștenii i-au taxat, un program, un pachet de obiective. Al treilea motiv, din punct de vedere politic, suntem ca apa și uleiul", a spus liderul PSD.

Întrebat despre posibilitatea unei colaborări din toamnă cu PNL, Liviu Dragnea a exclus acest lucru, spunând că ar însemna că PSD și-ar "bate joc de votul românilor".

"Nu suntem dispuși să facem un Guvern PSD-PNL din toamnă. Sper și vreau să câștigăm alegerile parlamentare de la toamnă și să facem un Guvern PSD-ALDE-UNPR. Nu putem să facem un Guvern cu PNL, pentru că ar însemna că ne batem joc de votul românilor, nu cred într-o posibilă colaborare guvernamentală între PSD și PNL", a spus Dragnea.

Pe de altă parte, liderul PSD a afirmat că respectă decizia din campania electorală a Gabrielei Firea care a anunțat că vrea să colaboreze cu USB.

"Eu respect decizia Gabrielei Firea care a anunțat în această campanie că vrea să colaboreze cu Nicușor Dan și cu această formațiune, sunt de aceeași părere: dacă sunt idei bune care au fost prezentate în campanie sau în program ele pot fi preluate, o colaborare în Consiliul General dacă este benefică pentru București va fi realizată, dar, din punct de vedere politic, opțiunea noastră este pentru ALDE și pentru UNPR", a declarat Dragnea.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...