Dragnea o pune pe Proastă să mute la Ierusalim ambasada României din Israel! Președintele a zis pas, Meleșcanu n-a semnat!

Dragnea o pune pe Proastă să mute la Ierusalim ambasada României din Israel! Președintele a zis pas, Meleșcanu n-a semnat!

Dragnea o pune pe Proastă să mute la Ierusalim ambasada României din Israel! Președintele a zis pas, Meleșcanu n-a semnat! Guvernul Dăncilă vrea să mute Ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. În acest sens, Guvernul vrea să adopte o Hotărâre de Guvern sau să pregătească decizia printr-un Memorandum. E posibil ca actul să fie adoptat chiar în şedinţa de Guvern de azi, dar e posibilă şi amânarea deciziei până la întoarcerea în ţară a ministrului de Externe, aflat acum în vizită în Libia, au mai declarat sursele citate pentru G4Media.ro.

Informaţia privind posibila mutare a ambasadei la Ierusalim vine pe fondul apropiatei vizite oficiale pe care premierul Dăncilă o va face în Israel, în luna mai, au mai declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu nu a semnat acest act.

Mutarea ambasadei este o decizie de politică externă cu implicaţii semnificative asupra statutului internaţional al României. Discuţia a fost deschisă pe plan externe de preşedintele SUA, Donald Trump, care a anunţat o viitoare mutare a ambasadei americane la Ierusalim.

În România, poziţia preşedintelui Iohannis a fost extrem de precaută. Liviu Dragnea a declarat însă în mai multe rânduri că e de acord cu această mutare. Ultima oară când s-a referit la acest lucru a fost în urmă cu o săptămână, când s-a întâlnit cu Tzipi Hotovely, ministru adjunct al Afacerilor Externe al Statului Israel. “Întrevederea a constituit un excelent prilej pentru a reitera susținerea stabilirii Ambasadei României din Israel în orașul Ierusalim”, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaţilor.

Decizia de a muta ambasada la Ierusalim e una delicată şi din perspectiva încercării României de a obţine un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în intervalul 2020 – 2021. O asemenea mutare intempestivă a ambasadei ar periclita voturile atrase deja de România din statele care se opun acestei mutări.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?