Dragnea: O tulburare, o șubrezire a Băncii Naționale nu e bună pentru România

Dragnea: O tulburare, o șubrezire a Băncii Naționale nu e bună pentru România

O tulburare, o șubrezire a Băncii Naționale nu este bună pentru România, a declarat joi președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD.

"Dacă instituții importante din acest stat sunt mereu sub atac, s-ar putea să fie o problemă și începi să te gândești — de unde vin toate astea? Atacurile începute împotriva BNR afectează cursul de schimb. Am văzut atac pe Mugur Isărescu de câteva zile. Nu mi se pare în regulă. (...) O instabilitate la Banca Națională produce o instabilitate macroeconomică, o instabilitate financiară. O tulburare, o șubrezire a Băncii Naționale pentru România nu e bună, adică discutăm foarte serios", a declarat Dragnea la România TV.

El a subliniat că nu dorește schimbarea lui Mugur Isărescu de la șefia BNR.

"Eu? Niciodată (nu vrea schimbarea lui Isărescu — n.r.). Vorbesc în numele partidului. Nu vreau schimbarea lui Mugur Isărescu, dimpotrivă îl susțin, o spun răspicat. L-am susținut și în alte rânduri, și în alte situații, chiar dacă nu mi-au plăcut anumite gesturi, acțiuni, pentru mine e important ca Banca Națională să fie stabilă. Este o chestiune strategică", a arătat președintele PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina