Dragnea: Până acum nu s-a identificat în noua legislaţie un articol care afectează independenţa Justiţiei

Dragnea: Până acum nu s-a identificat în noua legislaţie un articol care afectează independenţa Justiţiei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat vineri, în legătură cu îngrijorarea ambasadelor din unele state UE privind Legile Justiţiei, că tuturor misiunilor diplomatice, Comisiei Europene şi ambasadorilor români din ţările UE li se va transmite această legislaţie tradusă în limba engleză, precizând că până acum nu s-a identificat niciun articol care să afecteze "în mod special" independenţa Justiţiei.

"Am discutat ieri împreună cu domnul Meleşcanu şi cu domnul Tăriceanu despre această acţiune prin care ministrul de Externe, ministrul Justiţiei trebuie să informeze în mod corect cu legislaţia tradusă în limba engleză şi cu explicaţiile de rigoare ambasadelor, Comisiei Europene. O să transmitem tuturor ambasadelor, Comisiei Europene şi ambasadorilor noştri din ţările UE materialul tradus, pentru că trebuie să recunoaştem un lucru - până acum nu s-a identificat un articol care să spună că ăla în mod special afectează independenţa Justiţiei", a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă îngrijorările ambasadorilor sunt întemeiate, el a răspuns: "Din punctul nostru de vedere nu sunt, dar poate nu avem toate informaţiile, noi tot cerem în mod civilizat care e articolul, articolele care sunt, care închid Justiţia, ceea ce nu e cazul".

El a spus că este mulţumit de Legile Justiţiei.

"Da, este un angajament care a fost al coaliţiei ca aceste legi să fie adoptate până la finalul sesiunii parlamentare. Este un drept al Parlamentului. Au fost dezbateri, unele chiar cântate în comisia specială, la care au participat reprezentanţi din foarte multe părţi ale acestui sistem, reprezentanţi din partea asociaţiilor magistraţilor. Din ceea ce am citit, am văzut, am auzit de la membrii comisiei şi nu numai, o mare parte dintre amendamentele respective au fost propuse şi susţinute de asociaţiile magistraţilor", a explicat Dragnea.

Întrebat dacă susţine şi modificările propuse de PSD şi ALDE la codurile penale, preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că discuţia este "abia la început".

"De abia a început discuţia asta. Va continua anul viitor. Este vorba de o necesitate de a implementa o directivă europeană, avem un termen până în aprilie, care trebuie transpusă în legislaţia românească, de abia a început dezbaterea", a menţionat Dragnea.

 AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...