Dragnea: Se pune presiune ca mie și dlui Tăriceanu să ni se însceneze ceva; săptămâna viitoare voi face un demers în dosarul referendumului

Dragnea: Se pune presiune ca mie și dlui Tăriceanu să ni se însceneze ceva; săptămâna viitoare voi face un demers în dosarul referendumului

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că "tot felul de indivizi" sunt presați pentru a scrie denunțuri la adresa sa, care nu se bazează pe nicio realitate, și că săptămâna viitoare va face un demers "legal, legitim, constituțional" legat de dosarul referendumului.

"Până de curând, primeam tot felul de informații pe care le catalogam ca zvonuri, că regimul Iohannis îmi pregătește niște dosare. Cum? Mă gândeam că nu au cum să inventeze. Mi s-a mai spus că sunt tot felul de indivizi, care ori au fost condamnați ori sunt condamnați ori au fost în închisoare ori au ieșit din închisoare sau riscă să intre, sunt presați, sunt amenințați să scrie niște denunțuri pentru că hârtia suportă orice", a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Dragnea a susținut că, în ultimele zile, a început să primească astfel de informații de la "oameni care sunt oripilați, oameni din sistem", subliniind că ținta nu este numai el, ci și Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

"Pot fi oameni care cedează și care de frică scriu lucruri care, în fapt, nu se bazează pe nicio realitate. Dar, da, sunt aproape sigur că se pune presiune ca și mie, și domnului Tăriceanu să ni se însceneze ceva, nu știu, niște dosare inventate, habar n-am despre ce este vorba, dar orice este posibil. De ce? Pentru că există o dorință din ce în ce mai evidentă a celor care au pierdut alegerile în 11 decembrie ca acest Guvern să fie tulburat în a exercita actul de guvernare, prin orice mijloace", a adăugat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, și pentru membrii Guvernului "s-au stabilit anumiți procurori care să-i ia ca țintă și să inventeze sau construiască ceva".

"Nu mă tem de asta, nu am cum să mă înmoi (...) Domnul Lăzăroiu se poate juca cu câți pisici vrea dumnealui, domnul Iohannis se poate juca cu câți pisoi vrea dumnealui. Pe mine nu mă interesează, pe mine nu mă sperie nicio pisică. Pentru că eu nu am nici pisici în dulap, nu am nici schelete în frigider", a mai spus Dragnea.

El a mai arătat că speră că, până la urmă, "cei din sistem" să ezite să facă acest lucru, adăugând că săptămâna viitoare va face un demers în dosarul referendumului, fără să facă alte precizări.

"Sper ca, până la urmă, cei din sistem care sunt obligați — forțați să facă lucrul ăsta, să ezite sau să nu o facă pentru că până la urmă totul se plătește, absolut tot se va plăti și o să vedeți în zilele următoare, chiar săptămâna viitoare. Chiar săptămâna viitoare eu am de gând să fac un demers legal, legitim, constituțional legat de dosarul referendumului", a menționat Dragnea.

El a adăugat că nu a vrut să facă până acum acest demers pentru a nu fi acuzat că vrea să se victimizeze.

"Nu am vrut să-l fac până cum (demersul—n.r.), nu am vrut să folosesc această speță în campania electorală, nu am vrut să mă acuze cineva că vreau să mă victimizez. Am suportat toate acuzele: condamnat penal, penal, a fraudat referendumul, fiind condamnat pentru o faptă de care nu am fost acuzat în rechizitoriu. Săptămâna viitoare o să vedeți. Poate chiar mai multe (demersuri — n.r.). Săptămâna viitoare este săptămâna în care eu încep aceste acțiuni legitime și legale. Nu neapărat ca răspuns la ceva, dar trebuie la un moment dat ca anumite practici să înceapă să fie eliminate", a mai spus Dragnea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară