Dragnea: Sper ca președintele comisiei parlamentare de control să pună întrebări SRI despre "acoperiții" din instituții

Dragnea: Sper ca președintele comisiei parlamentare de control să pună întrebări SRI despre "acoperiții" din instituții

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că speră ca noul președinte al comisiei parlamentare de control al SRI să pună întrebări miercuri conducerii Serviciului în legătură cu problema "acoperiților" din instituțiile publice.

"Eu sper că mâine (miercuri—n.r.), cred, că noul președinte al comisiei de control al SRI va începe să pună întrebări despre aceste lucruri. Noi avem obligația să ne aplecăm rapid asupra legii siguranței naționale, care este din 1992. Această problemă a acoperiților, de care se vorbește că pot fi sau nu în justiție, dar se vorbește de acoperiții din presă, acoperiții în aproape toate instituțiile publice, până la nivel de primării, acoperiții în societăți comerciale și de stat, unele și private, dacă se consideră că este important. De ce este nevoie de atâția acoperiți până la urmă? Cui îi folosește asta? Adică îi folosește binelui public, folosește obiectivelor serioase ale SRI, care este populat de oameni foarte serioși, profesioniști și care au contribuit decisiv în multe situații a România să rămână stabilă? Eu cred că nu. Eu cred că au fost folosiți în alte scopuri", a afirmat Dragnea la Antena 3.

Comisia parlamentară de control privind activitatea SRI a programat pentru miercuri, 25 ianuarie, audierea conducerii Serviciului Român de Informații în legătură cu cazul Florian Coldea și bugetul acestei instituții, a anunțat, în urmă cu o săptămână, președintele comisiei, Adrian Țuțuianu.

"Am avut o discuție și am formulat o adresă prin care am solicitat conducerii SRI să fie prezentă pe data de 25 ianuarie, la ora 11,00, la sala comisiei de control, cu două subiecte. Subiectul numărul unu este legat de ceea ce se întâmplă acum în spațiul public — cazul Coldea, subiectul numărul doi este legat de bugetul Serviciului pe 2017. Am convenit cu directorul SRI să vină cu toate documentele care privesc cele două subiecte", a precizat Țuțuianu.

La audieri au fost invitați directorul SRI, directorii adjuncți și șeful comisiei de anchetă internă din acest serviciu, precum și cei care gestionează problema bugetului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”