Dragnea spune că nu a primit niciun răspuns la solicitarea făcută serviciilor secrete

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu a primit până acum vreun răspuns de la serviciile secrete în privința unor atacuri la adresa familiei lui Sevil Shhaideh, propusă inițial pentru funcția de premier.

"Există proceduri, există instituții care pot răspunde la niște solicitări și care pot duce la aflarea adevărului. N-am primit niciun răspuns (la solicitarea făcută la serviciile secrete — n.r.), am primit răspuns prin diverse site-uri și prin vocea unor oameni care merg la tv. Eu cred că ar trebui să fi primit niște răspunsuri fiind vorba de un candidat la funcția de prim-ministru al României. Un candidat nu cred că poate fi ucis mediatic în asemenea hal și unii să tacă", a precizat Dragnea, într-o conferință de presă la sediul PSD.

El a precizat că nu a reușit să discute miercuri nici cu șeful statului.

"Am încercat. Același telefon închis. Și atunci am făcut această propunere, acest anunț de aici (propunerea de premier, Sorin Grindeanu — n.r.). Eu n-am contestat niciodată dreptul nimănui de a avea o opinie. Am dreptul să nu fiu de acord cu un asemenea linșaj și cu călcarea în picioare a demnității unui om, și cu faptul că o familie este acum îngrozită. Dați-mi voie să nu fiu de accord cu acest lucru. Iar în ceea ce privește motivele care l-au făcut pe președintele Iohannis să refuze, așa cum nu știți dvs așa nu știu nici eu. Ce l-a putut răzgândi de joi când a vorbit cu doamna Shhaideh, (...) ce s-a întâmplat până ieri, nu am de unde să știu ce s-a întâmplat. Dacă erau probleme de genul celor care au ieșit în presă, nu avea voie SRI să dea un aviz favorabil. Tocmai îmi venea greu să cred că SRI a dat un aviz favorabil anul trecut (la numirea ca ministru a lui Shhaideh) și acum are altă poziție. Dar ieri a fost un anunț foarte scurt în care ni s-a spus: "uite așa, nu vreau'", a susținut liderul PSD.

Pe 22 decembrie, Liviu Dragnea a declarat că serviciile secrete ar trebui să aibă o poziție foarte clară dacă există vreo problemă în privința soțului lui Sevil Shhaideh.

"Cred că serviciile secrete ar trebui să aibă o poziție foarte clară dacă există vreo problemă de securitate sau vreo problemă în ceea ce privește această nominalizare, altfel eu o să consider că aceste zvonuri pleacă de la ei, și chiar le cer public și prietenește, că ne cunoaștem foarte bine. (...) Eu îl cunosc pe acest om. Sevil Shhaideh era căsătorită cu el și când era membru în Guvern și a primit și cetățenie română", spunea Dragnea.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

2 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 ALERTĂ Zece polițiști bucureșteni, infectați cu coronavirus. Sediul instituției ar putea fi relocat

5 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația