Dragnea spune că Zgonea nu i-a cerut demisia în ședință, ci pe Facebook

Dragnea spune că Zgonea nu i-a cerut demisia în ședință, ci pe Facebook

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că președintele executiv al partidului, Valeriu Zgonea, nu i-a cerut demisia în ședința CexN de vineri, ci pe Facebook, și s-a declarat dezamăgit de o astfel de atitudine.

"Nu la acea întâlnire (n.r. demisia lui Dragnea), a cerut-o pe Facebook. (...) În discuția pe care am avut-o cu toții, Vali Zgonea a cerut la un moment dat să nu luăm o decizie atunci, să mai amânăm. Mă rog, a generat niște reacții împotriva lui destul de puternice, pentru că oamenii, mă rog, am înțeles nu știu dacă bine sau greșit, că are alte gânduri. Și, ceea e cel mai rău, din punctul meu de vedere, este că Vali Zgonea a început să fie perceput acum că are o agendă nu neapărat aceeași cu agenda partidului. Pentru că am citit ce a scris pe Facebook.

În primul rând eu niciodată nu am făcut asemenea gesturi — să am puncte de vedere despre un coleg pe care să le exprim public. Am avut discuții, am avut păreri, le-am exprimat în BPN(...) Eu am fost surprins sincer de poziția lui, dar, până la urmă, asta e viața", a declarat Dragnea la Antena 3.

"Vom vedea. Totuși, îi rog pe colegii mei care au răspuns sau au intervenit sau au reacționat în urma acestei postări să se abțină, le înțeleg supărarea, le înțeleg frustrarea, dar o să discutăm în interior. Nu e bine să alimentăm aceste lucruri, a avertizat președintele PSD", a spus Dragnea întrebat dacă există posibilitatea ca Valeriu Zgonea să părăsească PSD sau să existe o ruptură din punct de vedere instituțional în ceea ce-l privește, ca președinte al Camerei Deputaților.

"Procesul de modernizare în partid continuă, chiar dacă el n-a fost făcut spectaculos, dar în fiecare județ lucrurile se întâmplă, iar la finalul anului 2016, PSD-ul va fi primul partid modernizat, primul partid profesionalizat, în sensul bun al cuvântului. În zilele următoare, când cineva, indiferent cine e el din partid, va avea o asemenea reacție — nici nu mai contează dacă va duce la capăt ceea ce a spus, își dă demisia sau nu — deja pentru tot partidul sau aproape tot partidul e descalificat, din păcate. Eu am fost surprins sincer de poziția lui, dar, până la urmă, asta e viața", a completat Dragnea, în context.

Potrivit lui Dragnea, în actualul cod de integritate al PSD, "care este un amănunt mai mai mult sau mai puțin important", se vorbește de condamnări pentru corupție, evaziune fiscală și infracțiuni comise cu violență.

"Dacă eu aș fi știut, dacă aș fi văzut, aș fi simțit vineri că o plecare a mea păstrează partidul la fel de unit, la fel de determinat pentru campanie — are prima șansă PSD-ul la alegeri — asta se vede peste tot, în condițiile în care la liberali este o degringoladă, nu sunt în stare să-și găsească candidat(...), aș fi făcut-o. Nu am văzut-o și asta au spus-o toți, pentru că acolo n-a fost o discuție despre cât de mult sunt eu iubit, a fost o reacție serioasă, și reacția poate a 90 % la sută a celor care au fost prezenți acolo și din țară a fost o reacție rațională — toată lumea vrea ca partidul măcar până la alegerile locale să fie condus așa cum a fost condus până acum", a arătat Dragnea.

Referindu-se la faptul că Valeriu Zgonea a vorbit pe Facebook despre principii, președintele PSD a subliniat că el nu a renunțat la niciunul dintre principiile pe care și le-a asumat și "pentru care militează partidul", între acestea fiind drepturile fundamentale ale omului, ale democrației, dreptul de a participa la vot, dreptul la apărare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?