Dragnea: Subiectul "acoperiților" din instituții și mass-media este unul care trebuie lămurit

Dragnea: Subiectul "acoperiților" din instituții și mass-media este unul care trebuie lămurit

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, luni, că în Parlament, prin audierile din comisia de control a activității SRI este nevoie de o clarificare în privința existenței "acoperiților" din instituții publice și din mass-media, subliniind, totodată, necesitatea modificării legislației în materia siguranței naționale.

"Este un subiect care trebuie lămurit. Țara asta, până la urmă, e 'acoperită'. Eu cred (...) de aia comisia de control a SRI trebuie să ceară lămuriri, eu cred că nu există instituție publică din România în care să nu fie acoperiți de la SRI. De asemenea, nu cred că există o instituție de presă care să nu aibă acoperiți de la SRI. S-a vorbit de cele mai multe ori despre acoperiți din Justiție, UNJR a solicitat să se lămurească dacă există 'acoperiți' în Justiție. Parcă prea e acoperită țara asta pentru că, totuși, SRI-ul are două obiective principale și, acolo, vreau să vă spun că toți sunt oameni foarte buni, profesioniști, și care au ținut și țin în continuare România într-o zonă de stabilitate importantă pentru noi, toți, eroi anonimi. Pe de altă parte, nu-mi dau seama de ce, la o Primărie, e nevoie să fie 'acoperiți' ? Ei au două obiective importante, contraspionaj și lupta antitero, sigur că au și alte obiective", a declarat Liviu Dragnea la România TV, întrebat dacă a depus o solicitare la comisia parlamentară pentru controlul activității SRI referitoare la "acoperiți".

Totodată, el a punctat: "Nu cumva s-au dus sau ne-am dus sau sistemul ăsta, statul, a intrat prea mult, e prea mare rețeaua asta de acoperiți, că nu mai știi care e acoperit și care nu e acoperit și care e descoperit ?. Cred că ar trebui să se explice oportunitatea. De ce e nevoie de atât de mult, de ce în fiecare instituție ? Dacă informația e reală, poate nu e reală și poate nu e niciun acoperit și își iau informații doar din surse deschise".

Liderul PSD a spus, răspunzând unei întrebări, că domeniile în care ar fi cel mai grav dacă ar exista "acoperiți" sunt "justiția, presa, instituțiile publice, Guvern, Parlament".

"Deci, nu este sănătos dacă este așa și ar fi bine ca aceste lucruri să înceteze și, încet-încet, într-o retragere organizată, lucrurile să revină în matca firească. Repet, dacă sunt", a spus el.

Întrebat în ce sens speră o colaborare cu directorul SRI pe această temă și dacă vede posibilă o "retragere" a "acoperiților" din domeniile menționate, Dragnea a spus: "Dacă există bună-credință și o abordare sănătoasă și perceperea dorinței din ce în ce mai mare ca apele să fie separate și fiecare instituție să rămână în cadrul stabilit de Constituție și de lege, cred că șansele sunt foarte mari".

"Oricum, noi trebuie să facem o nouă lege sau să modificăm legislația în domeniul siguranței naționale pentru că e vorba de o legislație din 1992. De atunci au trecut 25 de ani", a punctat președintele PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...