Dragnea: Sunt îngrijorat când ambasadorii merg la miniștri să promoveze interesele unor companii străine

Dragnea: Sunt îngrijorat când ambasadorii merg la miniștri să promoveze interesele unor companii străine

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a exprimat îngrijorarea că ambasadorii merg la miniștri să promoveze interesele unor companii străine, întrebându-se dacă aceste fapte pot însemna "acte de corupție".

"Și eu sunt îngrijorat când ambasadorii merg la miniștri în fiecare zi să promoveze interesele unor companii străine. Cine știe, poate cineva se gândește că și asta înseamnă acte de corupție. Că sigur că dacă ați merge dumneavoastră la ministru să promovați interesele companiei domnului Muscă (directorul general al Combinatului agroalimentar Curtici pe care l-a vizitat joi n.r.) veți avea o problemă. Eu zic să fim mai calmi. O să vedem ce spun specialiștii, ce spun judecătorii, ce spun ceilalți oameni care nu au interese personale, ci care vor doar ca justiția din România să funcționeze și judecătorii să fie protejați. Să nu fim în situația în care președinta Curții Supreme să fie certată de niște procurori. Așa ceva nu e posibil. Fiecare avem îngrijorările noastre și fiecare cu îngrijorările lui mergem înainte pentru România", a afirmat Dragnea joi, la Curtici.

Dragnea a precizat că decizia finală pentru legile justiției va fi luată în Parlament după "o cumpănire și dezbatere serioasă".

"Și eu sunt îngrijorat când am văzut din presă și am citit ce s-a încercat ieri să se facă la CSM. Și eu sunt îngrijorat când văd niște ambasadori în Româna care își permit să ne interzică și dreptul de a începe o dezbatere. Urmează să ni se interzică dreptul de a gândi (...) Și eu sunt îngrijorat de faptul că procurorii au început să se certe cu judecătorii. Știți ce mă interesează pe mine, ca președinte PSD, ca președinte al Camerei Deputaților, ca deputat, și ca cetățean român? Să văd ce spun asociațiile magistraților și Uniunea Națională a Judecătorilor din România. Și am văzut că acolo există o susținere pentru acele prevederi. Eu nu sunt jurist, nu sunt specialist. Sigur că, în final, decizia va fi luată în Parlament după o cumpănire serioasă, după o dezbatere serioasă, așezată nu cu patimă, nu pentru a servi interesul unuia sau altuia, nu pentru a subjuga ideea de justiție în România. Am înțeles, fiecare cu îngrijorările lui", a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea, ministrul Economiei, Mihai Fifor, și ministrul Agriculturii, Petre Daea, efectuează joi o vizită de lucru în județul Arad, la Combinatul Agroindustrial Curtici, respectiv ferma de vaci, abatorul pentru prelucrarea și industrializarea cărnii de porc și vită și Stațiunea de Cercetare — Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa