Dragnea: Văd o modificare a Constituției în 2017; Vom susține scoaterea acelor imunități pentru oricine din România

Dragnea: Văd o modificare a Constituției în 2017; Vom susține scoaterea acelor imunități pentru oricine din România

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, la RTV, că vrea ca imunitățile din Constituție să dispară, dar nu numai pentru parlamentari, ci și pentru președintele României, indiferent cum îl cheamă pe acesta.

"Văd o modificare a Constituției în anul 2017, nu este imposibil să se întâmple în primul semestru al anului 2017, mi-aș dori lucrul acesta, dar vreau să facem în așa fel încât să fie modificată în 2017. Da, eu și noi vom susține acest lucru. Scoaterea acelor imunități pentru oricine din România. Dacă președintele Klaus Werner Iohannis a ieșit de atâtea ori la microfonul prezidențial emițând de acolo niște principii, acuze împotriva parlamentarilor care au votat așa cum le-a dictat conștiința, câteodată au votat pentru susținerea cererii procurorilor, câteodată — împotrivă, și tu ieși de la tribuna prezidențială și spui: un Parlament care nu a înțeles nimic, care se opune mersului Justiției, neținând cont de faptul că există această imunitate. De ce să nu fie valabil și pentru dumnealui? Își poate pune o oglindă în față și să vorbească Klaus cu Werner și să-i spună același lucru: nu ai înțeles nimic, justiția nu trebuie oprită, nu te agăța de imunitate", a precizat Dragnea.

El a adăugat că vor trebui să plătească toți cei care greșesc în România, inclusiv președintele țării, care poate fi anchetat.

"Se face o confuzie. În Constituție se spune că președintele nu poate fi judecat, nu scrie că nu poate fi anchetat. Această șmecherie, care a fost folosită pentru Traian Băsescu, nu ne păcălește. Deci președintele poate fi anchetat, poate fi cercetat, nu poate fi trimis în judecată. Poate fi trimis în judecată atunci când nu mai e președinte, dar nimeni nu oprește pe nimeni să-l cerceteze pe președinte (...). Dacă face o faptă penală îngrozitoare, de ce să nu dea socoteală? Eu nu cred că va face sau nu știu dacă a făcut, dar dacă cumva a făcut în legătură cu acele retrocedări de imobile? Poate ar trebui să știm", a susținut liderul PSD.

Dragnea a mai afirmat că, dacă PSD va câștiga alegerile, procurorii vor avea posibilitatea să poată ancheta pe oricine, "chiar pe președinte dacă este cazul".

"Eu vreau să garantez tuturor că dacă noi vom câștiga, vă asigur de lipsa oricăror presiuni de oriunde. Vor avea posibilitatea, într-adevăr, nu posibilitatea clamată până acum și folosită în mod demagogic ca, într-adevăr, să poată să ancheteze pe oricine, chiar pe președinte dacă este cazul. Unii spun că este cazul", a mai spus Liviu Dragnea.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei zodii care ar putea câștiga la Loto înainte de Paște. Ei s-ar putea bucura de Iepuraș mai devreme

2 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

3 VIDEO Victoraș Micula nu bea Frutti Fresh: Nu îmi plac. Vi le-am dat vouă, să fac bani, dar nu-s prost să le consum

4 Scandal sexual în Austria după ce o pictoriță, proaspăt căsătorită, a chemat doi tineri în atelier

5 Scandalul sexual din armata Rusiei ia proporții