Dragnea: Voi susţine ca poliţiştilor să li se plătească orele suplimentare, nu să fie compensate cu timp liber

Dragnea: Voi susţine ca poliţiştilor să li se plătească orele suplimentare, nu să fie compensate cu timp liber

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că va susţine în Parlament ca lucrătorilor MAI să li se plătească orele suplimentare, nu să fie compensate cu timp liber.

"Am avut o discuţie şi cu doamna Carmen Dan şi cu doamna Olguţa Vasilescu şi cu domnul Solomon de la Comisia de muncă despre orele suplimentare ale lucrătorilor din Ministerul de Interne. Tot timpul când sunt probleme de orice natură, situaţii de urgenţă, lucrătorii MAI sunt în teren. În tot sistemul bugetar orele suplimentare se compensează cu libere, în MAI este un deficit de personal de peste 20.000 de persoane, ceea ce face imposibilă, după părerea mea, posibilitatea ca orele suplimentare să fie compensate cu timp liber, pentru că nu ar avea cine să-i înlocuiască", a afirmat Dragnea.

El a spus că va susţine în Parlament să se facă o excepţie pentru poliţişti, menţionând că şi jandarmii trebuie să primească un spor de 10%.

"Atunci cred că trebuie făcută o excepţie şi voi susţine asta în Parlament pentru lucrătorii MAI, să li se plătească orele suplimentare, nu să fie compensate cu timp liber. De asemenea, trebuie făcut un echilibru între jandarmi şi poliţişti şi cred că şi jandarmii ar trebui să primească acest spor de 10%", a adăugat Dragnea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /