Dragnea: Votul din Comisia de buget de la Senat se va discuta în Comitetul Executiv al PSD

Dragnea: Votul din Comisia de buget de la Senat se va discuta în Comitetul Executiv al PSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că în Comitetul Executiv al partidului va avea loc o discuție despre votul de marți din Comisia de buget de la Senat, al cărei președintele este Eugen Teodorovici.

 "Nu am avut această onoare (de a discuta cu Eugen Teodorovici — n.r.). Probabil că o să o am, dar în legătură cu acel vot o să avem o discuție și în Comitetul Executiv de la sfârșitul acestei săptămâni și săptămâna viitoare în grup. Trebuie să facem un efort să ne aducem toți aminte că această majoritate parlamentară este constituită ca să susțină un Guvern, nu să îl blocheze. Este foarte simplu, foarte ușor să se facă exerciții de imagine, să se critice Guvernul, miniștri, măsuri guvernamentale, dar este un program de guvernare care trebuie pus în practică și asta este una din principalele atribuții parlamentare. Nu vorbim de sancțiuni deocamdată, vreau să vorbim despre atitudini, că poate unii nu mai înțelegem ce atitudine să avem. Eu cred că la domnul Teodorovici este o altă problemă, dumnealui a venit astă primăvară, mi-a zis că ar vrea să fie președintele Comisiei economice și eu am rugat colegii din Senat să îl propună, să îl susțină ca președinte al comisiei și probabil din cauza acestei funcții are aceste atitudini. Adică e o funcție care poate să îl tulbure foarte mult, la asta mă refeream", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a susținut că este "o prostie" amendamentul adoptat de Comisia pentru buget de la Senat prin care măsura split TVA să fie obligatorie doar pentru companiile care au contracte cu statul.

"Asta este o prostie, s-au inspirat din Italia și nu își dau seama care sunt efectele unei astfel de măsuri. O astfel de măsură, dacă ei zic că e rea măsura TVA split generală, asta e mai rea decât TVA split generală. Poate mai au cunoștințe în Italia, să nu mai ia pe nemestecate. O să vă explice domnul Mișa. (...) Este o încurcătură foarte mare, la aia nu ai soluție. Sunt două lucruri importante care trebuie avute în vedere și anume această diferență mare, câteva miliarde între ceea ce se declară și ceea ce se încasează, într-adevăr poate Guvernul ăsta e nebun, poate noi suntem toți nebuni, am cam vrea să avem venituri la bugetul de stat, adică să nu se mai fure bani. Poate e nebunie și poate e nesimțire, dar asta nu înseamnă că trebuie să sufere cei care sunt buni platnici. Al doilea obiectiv este ca cei care nu plătesc TVA așa cum îl declară să îl plătească prin split TVA, care, analizăm toate ideile și propunerile din această perioadă, s-ar putea, nu știu, să se finalizeze cu o variantă care să nu mai poată fi combătută de nimeni, doar de evazioniști", a menționat Dragnea.

Parlamentarii PSD au introdus, în cadrul ședinței Comisiei de buget-finanțe de marți, un amendament cu privire la TVA defalcată, respectiv să se aplice doar companiilor care fac contracte cu statul, iar pentru restul măsura să devină opțională până la 1 ianuarie 2019, a anunțat senatorul liberal Florin Cîțu, pe Facebook.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 VIDEO Cum se fracturează coloana unui mire