Dragnea vrea propriul SRI!

Dragnea vrea propriul SRI!

PSD vrea să elimine colaborările dintre parchete și SRI, așa că propune înfiinţarea unei Autorități Naţionale de Interceptare, o structură care ar urma să se ocupe exclusiv de astfel de mandate.

 

Social-democrații susțin că doar așa nu ar mai avea suspiciuni cu privire la implicarea ofițerilor serviciilor în Justiție și Politică.

Propunerea nu este nouă. Încă din 2016, când judecătorii constituționali au decis că SRI nu mai poate face interceptări pentru procurori, ci doar poate pune logistica la dispoziția parchetelor, șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus să se creeze o altă instituție care să se ocupe de mandatele de supraveghere tehnică.

Acum, în plin scandal referitor la protocoalele secrete, social-democrații reiau ideea. Proiectul a fost prezentat ieri în Comitetul Executiv al formațiunii de guvernământ.

 Sursa: digi24.ro
 
 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său

2 Foarte interesante amănunte!

3 ULTIMA ORĂ Rușii au încercat să-l asasineze pe generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare de la Kiev

4 VIDEO Primele imagini de la arestarea asasinilor plătiți de Rusia pentru a-i ucide pe ministrul ucrainean al Apărării şi pe generalul Kirilo Budanov, …

5 Frământări în PSD / Dîncu, la un pas de schimbarea din funcție