Dragneo, țăran bășit, la oraș se scrie cum e corect, DESZĂPEZIRE!

Dragneo, țăran bășit, la oraș se scrie cum e corect, DESZĂPEZIRE!

Țăranul de Liviu Dragnea, celebru pentru modul inadecvat în care folosește adverbul „decât”, a dat-o, mai nou, în „teleormănească”.

Într-o postare pe Facebook, Dragnea a scris în limba teleormănească „dezăpezire” în loc de „deszăpezire”, așa cum se scrie corect în limba română.

"În ultimii ani, când venea viscolul, mă ocupam de dezăpezire și scoteam oamenii din nămeți. Acum, "se ocupă" Guvernul Cioloș... Noroc că au lăsat destule troiene, cât să pot face un om de zăpadă :D", a scris Dragnea. 

„De ce nu se zice ‘dezăpezire’. Pentru că nu se zice nici degropare, defacere, develire, depăgubire”, se arată ironic pe blogul Diacritica.

Președintele PSD este cunoscut pentru modul frecvent în care stâlcește limba română. Cele mai frecvente greșeli le face cu utilizarea adverbului „decât”. „Deocamdată avem decât un nume și un chip”, ” Vreau să spun decât că îmi pare foarte rău”, sunt doar câteva dintre exprimarile în teleormănească ale lui Dragnea.



Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!