Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Dragoș Pîslaru: Avem 26 de familii pe care s-au făcut anchete în Italia; 23 de dosare sunt în lucru

Avem 26 de familii pe care s-au făcut anchete în urma cutremurului din Italia, pentru a putea intra în posesia sprijinului financiar aprobat de Guvern, iar 23 de dosare sunt în lucru, a anunțat, luni, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

"În acest moment avem 26 de familii pe care am făcut anchete, 23 de dosare sunt în lucru, un dosar a fost deja trimis și depus la Timiș. Avem 5 dosare care sunt complete și urmează să fie depuse și deci am început procedurile de angajare a sumelor care să fie transmise. Rămâne aici un aspect, ei vor banii cash pentru că nu au conturi bancare și aici un lucru foarte important este că avem o ofertă din partea Consulatului ca ei să gestioneze cash sau din conturi deschise de alți membrii ai familiei", a precizat Dragoș Pîslaru, la Digi 24.

Ministrul a explicată că, în premieră, există o echipă formată din psiholog, asistent social și atașatul de muncă care se duce pe teren și face mini-anchete pentru a vedea realitatea de pe teren, respectiv eligibilitatea și pentru ai ajuta pe oameni cu dosarele.

Copiii rămași orfani în urma decesului părinților în urma cutremurului din Italia produs în data de 24 august vor beneficia de un ajutor guvernamental în sumă de 6.000 de euro, potrivit unei hotărâri aprobate la finalul lunii august, în ședința extraordinară a Executivului.

Un ajutor în sumă de 1.000 euro va fi dat pentru fiecare persoană decedată din familie și va fi acordată membrului supraviețuitor al familiei sau rudei până la gradul 2.

Hotărârea aprobată la începutul săptămânii trecute prevede și "acoperirea cheltuielilor de spitalizare și recuperare pentru cei care nu sunt incluși în sistemul de asigurări și ale căror cheltuieli nu sunt acoperite de statul italian".

Guvernul a aprobat și un ajutor "în sumă de 10.000 euro pentru familiile sau persoanele singure ale căror locuințe au fost distruse în proporție de peste 50% și își mențin reședința în Italia, iar cuantumul cumulat al formelor de sprijin primite din partea statului român și italian nu depășește valoarea estimată a locuinței".

"De acest sprijin vor beneficia și persoanele care decid să se întoarcă în România", a precizat Guvernul.

Un alt ajutor decis în ședința de Guvern vizează acordarea unei sume de "3.000 euro pentru familiile sau persoanele singure care nu au locuință proprie, dar care nu mai au unde sta prin distrugerea imobilului unde locuiau, indiferent dacă rămân în Italia sau se întorc în România".

HG mai prevede un sprijin financiar "în sumă de 1.000 euro pentru o rudă până la gradul 2 care se deplasează în Italia pentru sprijinirea membrilor supraviețuitori ai familiilor afectate". De asemenea, actul normativ prevede un ajutor "în sumă de 3.000 euro pentru persoanele adulte apte de muncă care se întorc în România, în vederea sprijinirii acestora pentru reintegrare".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO GRAV, semne de DICTATURĂ! Opt milițieni l-au ridicat ABUZIV din stradă pe Marian Moroșanu și l-au dus la…

2 AVERTISMENT În România este în plină desfășurare jaful secolului. Un grup infracțional organizat, susținut de …

3 Imagini DRAMATICE! Jurnalistă de la Radio România luată cu salvarea după ce a fost scoasă de pe post pentru că…

4 VIDEO Dragnea, enumerat de New York Times printre DICTATORII din întreaga lume, cu Maduro și Kim Jong-un!

5 Document. Voi vedeți cum i adresează Dorneanu lui Dragnea? Cât de râmă poate să fie cineva să facă așa ceva?

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios