Dramoleta de la PSD. În rolurile principale: Viorica, Manda și Olguța

Dramoleta de la PSD. În rolurile principale: Viorica, Manda și Olguța

Ceea ce se anunța o ședință liniștită, în care liderii PSD urmau să analizeze rezultatul din primul tur al prezidențialelor, s-a transformat într-o ședință cu țipete, lacrimi, demiteri, renunțări și reveniri. Viorica Dăncilă a amenințat că ar putea renunța la candidatură după ce a aflat că europarlamentarul PSD, Claudiu Manda ar fi spus într-o ședință din organizația Dolj că Viorica Dăncilă trebuie votată:„ E proastă, dar e proasta noastră”, ar fi spus Manda, susțin surse din partid. Președintele PSD i-a reproșat asta și discuțiile au degenerat. Ulterior, atât Manda cât și Dăncilă au negat informațiile confirmate de mai multe surse participante la ședință.

„Au fost momente tensionate. Viorica Dăncilă are impresia că este sabotată de mai multe filiale și că nu au tras pentru ea. Pe fondul acestei tensiuni acumulate a avut loc și discuția cu Claudiu Manda”, susțin surse din PSD pentru Digi24.ro .

Viorica Dăncilă a părăsit ședința, Olguța Vasilescu a dat de înțeles că ar putea renunța să mai conducă pentru al doilea tur al prezidențialelor campania electorală a Vioricăi Dăncilă, Claudiu Manda s-a dus după Dăncilă să își ceară scuze, după care toată lumea s-a împăcat, iar cei trei, Dăncilă, Manda și Vasilescu au ieșit, braț la braț, în conferința de presă și au negat că ar fi existat scandalul.

„Plâng foarte greu. Am plecat din ședință pentru că mi-a sunat telefonul”, a spus Viorica Dăncilă la finalul ședinței.

Drama de la PSD l-a prins la mijloc și pe sociologul de casă al PSD, Marius Pieleanu a fost invitat de conducerea partidului să prezinte datele pe care le are pentru turul al doilea al prezidențialelor, însă, deși a intrat și a plecat de mai multe ori din ședință, din cauza discuțiilor tensionae, nu a mai făcut nicio prezentare.

Strategia pentru turul 2 a Vioricăi Dăncilă

Surse apropiate echipei de campanie a Vioricăi Dăncilă susțin că în următoarele zile, până la turul al doilea al prezidențialelor, Viorica Dăncilă va ieși mai mult în interviuri televizate și i se pregătește o vizită în diaspora, posibil în Italia.

De asemenea, aceleași surse susțin că în interiorul echipei de campanie planează incertitudinea că toți liderii PSD trag pentru candidatul lor. „Sunt județe unde am obținut rezultate bune dar campania lasă de dorit. Nu au tras nici lideri nici primari”.

„Unii au fost plecați în vacanță în această campanie”, le-ar fi reproșat și Viorica Dăncilă liderilor PSD.

Din acest motiv, Viorica Dăncilă a pus presiune pe liderii partidului care sunt obligați să obțină 50%+1 în fiecare județ. Acest obiectiv însă îi nemulțumește pe unii șefi de organizații care, în mod tradițional, susțin că nu au un bazin electoral suficient pentru a strânge atât de multe voturi.

Decizii luate în CEx: Ana Birchall și Cosmin Gușă au fost excluși, Codrin Ștefănescu numit secretar general adjunct

CEX al PSD a votat, marți seara, pentru excluderea din partid a Anei Birchall, fostul ministru al Justiției, și a lui Cozmin Gușă. Viorica Dăncilă s-a abținut la votul pentru excluderea lui Birchall, împotriva căreia s-au exprimat 8 membri ai CEX.

Excluderea Anei Birchall a fost o veche dorință a baronilor PSD, care au cerut ca ea să fie dată afară din partid încă de la începutul mandatului ei de ministru, din cauza dorinței sale de a desființa Secția Specială pentru Investigarea magistraților.

Cozmin Gușă s-a reînscris în PSD în urmă cu două săptămâni. El a mai fost secretar general al PSD în perioada în care Adrian Năstase era președinte.

Propunerile de excludere au venit de la Cătălin Rădulescu.

Fostul secretar general al PSD din perioada în care partidul era condus de Liviu Dragnea a revenit în conducerea social democraților după ce a fost demis chiar de Viorica Dăncilă, în prima ședință a partidului după condamnarea lui Liviu Dragnea. În ședința CEx de marți Codrin Ștefănescu a primit funcția de secretar general adjunct.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?