Drepturile omului: Preşedintele chinez a discutat cu Michelle Bachelet după noi dezvăluiri în presă privind reprimarea uigurilor

Drepturile omului: Preşedintele chinez a discutat cu Michelle Bachelet după noi dezvăluiri în presă privind reprimarea uigurilor

Preşedintele chinez Xi Jinping a discutat miercuri cu Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, după noi dezvăluiri de presă cu privire la represiunea din Xinjiang, informează AFP, citând televiziunea publică CCTV.

China este acuzată de Washington că tolerează "de la cel mai înalt nivel" abuzurile împotriva uigurilor, într-un moment în care Michelle Bachelet desfăşoară o vizită oficială în Xinjiang, unde Beijingul este acuzat că duce o represiune împotriva acestei minorităţi musulmane.

Vizita se anunţă una dificilă pentru fosta preşedintă chiliană, care ar putea să nu beneficieze de un acces liber şi riscă să fie folosită de autorităţile chineze în apărarea lor, subliniază unii observatori.

"Problemele legate de drepturile omului nu trebuie să fie politizate, instrumentalizate sau să aibă standarde duble", a declarat la rândul său, în timpul unei videoconferinţe, preşedintele Xi, potrivit declaraţiilor sale transmise de CCTV.

"Fiecare ţară are o situaţie diferită" şi, prin urmare, "are o cale de dezvoltare a drepturilor omului care trebuie să se potrivească condiţiilor sale naţionale", a declarat liderul chinez. "Nu există 'ţară perfectă' în materie de drepturi ale omului", a estimat el.

Un consorţiu de 14 instituţii media străine a publicat marţi documente despre care afirmă că provin din piratarea computerelor poliţiei din Xinjiang, regiune din nord-vestul Chinei. Acestea aruncă o lumină crudă asupra situaţiei musulmanilor uiguri. Printre aceste documente figurează mii de fotografii prezentate ca fiind făcute în "lagăre de detenţie" şi care arată feţele a numeroşi "deţinuţi", printre care femei, minori şi persoane în vârstă.

Documentele scrise acreditează ideea unei represiuni ordonate de la vârful statului chinez.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /