„Dronele au lovit la 300 de metri” / Panică la Ceatalchioi, oamenii spun că dronele au trecut în România și una a căzut în pădure

„Dronele au lovit la 300 de metri” / Panică la Ceatalchioi, oamenii spun că dronele au trecut în România și una a căzut în pădure

Tudor Cernega, primarul comunei Ceatalchioi, din Tulcea, a povestit la Digi24 momentele terifiante prin care au trecut localnicii miercuri dimineață, după atacul cu drone asupra portului Izmail. El a spus că oamenii au povestit că dronele au trecut pe deasupra caselor lor și că una ar fi căzut în pădure. Au fost declanșate căutări, dar nu au fost găsite însă resturi de dronă, a subliniat primarul, scrie Digi24.

"Localnicii confirmă mai mulți că dronele au trecut în linie dreaptă pe deasupra locuințelor din Ceatalchioi. Teama e foarte mare.

Nu a fost găsită nicio dronă prăbușită. Există mărturia unor localnici, marinari, că o dronă ar fi căzut în pădure. S-a căutat, dar nu s-a găsit nimic. Nici nu ai cum în desișul ăla de pădure.

Faptul că au trecut dronele pe deasupra locuințelor, mai mulți confirmă că dronele au venit din mai multe direcții pentru a deruta apărarea antiaeriană.

Când a ajuns zvonul că drona a căzut pe teritoriul nostru s-a creat panică, pentru că precizia lor nu e mare.

Oamenii s-au speriat, s-au spart geamuri deoarece fiind o zonă mlăștinoasă, unda de șoc s-a propagat foarte puternic, creând impresia unui cutremur.

Când s-a văzut că se trag mitraliere, panica a fost foarte mare. Azi lucrurile și-au mai revenit.

Nu au mai fost astfel de probleme atât de aproape, au mai fost trase rachete dar nu așa aproape.

Acum s-a tras la 300 de metri de casa omului", a povestit primarul.

Ministerul Apărării a reacționat, luni, după atacul rușilor aproape de granița României. Potrivit ministerului, „nu rezultă, la acest moment, posibilitatea unor amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.”


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?