Drulă: Aeroporturile Otopeni şi Băneasa au de astăzi la conducere profesionişti

Drulă: Aeroporturile Otopeni şi Băneasa au de astăzi la conducere profesionişti

Aeroporturile Otopeni şi Băneasa au la conducere profesionişti, începând de vineri, respectiv un nou director general şi un nou Consiliu de Administraţie, a anunţat pe Facebook ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

"Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a avut pierderi de 120 de milioane de lei anul trecut. Desigur, pandemia a afectat major veniturile companiei, dar măsurile necesare de reducere a costurilor nu au fost aplicate. În condiţiile unei reduceri a traficului şi veniturilor cu 70%, s-au acordat prime salariale de milioane de lei în 2020. Recent, au apărut în spaţiul public o serie de fotografii care arătau starea deplorabilă a interiorului clădirii. I-am cerut noului director general Cosmin Peşteşan să se ocupe cu prioritate de aceste aspecte care ne fac de ruşine principala poartă de intrare aeriană în ţară", s scris Drulă.

Potrivit acestuia, în noul Consiliu de Administraţie membrii sunt atât specialişti în aviaţie, cât şi oameni cu profil solid în business, finanţe şi audit.

"Prioritar pentru ei este un plan solid de dezvoltare şi finanţare a aeroportului, a noului terminal modern, care să aibă infrastructuri feroviare şi rutiere de sec. 21 integrate. Ne ţinem de promisiuni şi continuăm să ridicăm standardele în privinţa managementului companiilor de stat", a adăugat şeful de la Transporturi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”