Drumul Crucii, refăcut pe străzile din centrul Iașiului GALERIE FOTO

Drumul Crucii, refăcut pe străzile din centrul Iașiului GALERIE FOTO

Ieșenii au avut, miercuri, în cea de-a treia zi din Săptămâna Patimilor, prilejul de a asista la 'Drumul Crucii', o reprezentare dramatică readusă în atenția publicului de mai mulți artiști, care au vrut să reînvie calvarul prin care a trecut Iisus pe Drumul Golgotei.

Mai multe fotografii pe AGERPRES FOTO

Iisus Hristos, Fecioara Maria, precum și mironosițele, soldații romani, Pilat din Pont, ori Baraba, au mers pe 'Drumul Crucii', un drum refăcut alegoric de artiști precum actrița Rona Hartner, ceramistul Daniel Leș și alți membri ai Asociației Drumului Crucii, în colaborare cu Asociația Bărbaților Creștini și Asociația Servus — Baia Mare.

Drumul premergător scenei răstignirii lui Iisus a fost urmat nu doar de artiștii care au retrăit drumul Golgotei, ci și de ieșenii care i-au urmat, pe traseul de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, până în Piața Palatului Culturii din Iași unde a fost recreată scena Crucificării Mântuitorului.

AGERPRES/(AS — autor: Daniela Malache, editor: Elena Stanciu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”