DSP Mureş: 36 de cadre medicale - infectate, de la începutul pandemiei de coronavirus; unul a decedat şi patru s-au vindecat

DSP Mureş: 36 de cadre medicale - infectate, de la începutul pandemiei de coronavirus; unul a decedat şi patru s-au vindecat

De la începutul pandemiei de coronavirus, un număr de 36 cadre medicale din judeţul Mureş au fost declarate infectate cu COVID-19, un brancardier şi-a pierdut viaţa, iar patru cazuri sunt deja vindecate şi externate, a anunţat, marţi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş.

"Dintre cele 36 cadre medicale, 16 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, 7 la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, un medic de familie, un medic al unei unităţi medicale private din Târgu Mureş, un medic stomatolog şi un asistent de farmacie de la o farmacie privată (...) Într-unul dintre cele 36 de cazuri evoluţia a fost nefavorabilă, soldându-se cu deces (brancardier Spitalul Clinic Judeţean Mureş)", a arătat DSP Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cele 9 cadre medicale de la Spitalul Municipal Sighişoara confirmate pozitiv COVID-19 nu au locuit împreună cu familiile lor, acestea fiind cazate fie la hotel, fie locuind singure, iar dintre acestea, şase sunt internate în cadrul Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Sighişoara, iar trei - la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase.

"Starea celor 9 cadre medicale este una bună, majoritatea fiind asimptomatice, iar celelalte, cu simptome uşoare. Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Sighişoara este în continuare funcţională, aici desfăşurându-şi activitatea, în prezent, peste 30 de cadre medicale, ca urmare a suplimentării personalului", a precizat DSP Mureş.

Celelalte cadre medicale, care sunt confirmate pozitiv COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase, iar, în acest moment, starea de sănătate a tuturor este una bună.

În judeţul Mureş, în total, au fost confirmate 295 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19, 47 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie, 54 de persoane au fost declarate vindecate şi externate, iar 24 de persoane şi-au pierdut viaţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...