DSP Sibiu: Asistentul ATI confirmat cu COVID-19 şi care a încălcat protocoalele spitalului nu a infectat niciun coleg

DSP Sibiu: Asistentul ATI confirmat cu COVID-19 şi care a încălcat protocoalele spitalului nu a infectat niciun coleg

Asistentul medical din Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, confirmat cu COVID-19 şi acuzat de conducerea spitalului că a încălcat protocoalele, nu a infectat niciun coleg din cei 20 cu care a intrat în contact, arată ancheta Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), publicată de Prefectură.

"În urma raportului, a anchetei epidemiologice realizate de DSP, în cazul tânărului de 32 de ani, asistent la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Sibiu, a rezultat un număr de 62 de persoane cu care acesta a fost în contact. Din cele 62 de persoane, 20 fac parte din sistemul sanitar, 35 de persoane din comunitate şi 7 pacienţi. Toate cele 20 de persoane din sistemul de sănătate au fost testate, iar rezultate au fost negative", a declarat luni, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu.

Potrivit sursei citate, asistentul medical din ATI "este încă internat cu tratament specific la Secţia Clinică Boli Infecţioase, starea generală s-a ameliorat, având o evoluţie favorabilă".

Dacă iniţial conducerea spitalului a suspectat că acest asistent ATI ar fi luat infecţia cu COVID-19 de la o familie pe care o îngrijea la domiciliu, venită la Sibiu din Germania, acum DSP nu confirmă cu siguranţă sursa infectării.

"În ceea ce priveşte sursa infecţiei, aceasta nu se cunoaşte cu exactitate, însă s-a pus în discuţie posibilitatea ca sursa infecţiei să fie din familia care a călătorit în Germania, pe care asistentul o îngrijea la domiciliu, însă nici un membru al acestei familii nu a prezentat simptome până în prezent", se arată în raportul DSP, publicat de către Prefectura Sibiu.

Ancheta de la spital a arătat că asistentul nu a respectat obligaţiile sale şi protocoalele din Secţia ATI.

"Concluzia anchetei este că asistentul nu a respectat obligaţiile sale profesionale şi protocoalele de la nivelul secţiei ATI şi, prin acţiunile sale, a expus secţia, colegii şi pacienţii unor riscuri suplimentare grave. După ce vor fi disponibile şi rezultatele anchetei derulate de Direcţia de Sănătate Publică şi, în funcţie de evoluţia situaţiei şi gravitatea efectelor, vom lua în calcul chiar şi formularea unei plângeri penale pentru infracţiunea de nerespectare a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor contagioase (Art. 352 Codul Penal)", au anunţat cei de la spitalul din Sibiu.

Deocamdată, spitalul nu a depus plângere penală împotriva asistentului ATI, acuzat că ar fi venit cu febră la serviciu şi nu ar fi declarat că a intrat în contact cu persoane venite recent din Germania. AGERPRES / (AS - autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…