DSP Suceava a primit încă o tranşă de vaccin; peste 27.000 de suceveni s-au vaccinat antigripal în judeţ

DSP Suceava a primit încă o tranşă de vaccin; peste 27.000 de suceveni s-au vaccinat antigripal în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit încă o doză de vaccin antigripal în cadrul campaniei din acest sezon rece, iar până în prezent, în judeţ, s-au vaccinat peste 27.000 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al DPS Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat, joi, că în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, instituţia pe care o reprezintă a primit, pe data de 9 decembrie, încă o tranşă de vaccin gripal tetravalent, respectiv 16.500 doze.

Potrivit lui Băncilă, până în prezent, în judeţul Suceava s-au vaccinat împotriva gripei peste 27.000 persoane din categoria celor vulnerabile.

Sursa citată a precizat că această campanie de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, respectiv persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii şi bătrâni institutionalizaţi, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. AGERPRES / (AS - autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...