DSP Suceava a primit încă o tranşă de vaccin; peste 27.000 de suceveni s-au vaccinat antigripal în judeţ

DSP Suceava a primit încă o tranşă de vaccin; peste 27.000 de suceveni s-au vaccinat antigripal în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit încă o doză de vaccin antigripal în cadrul campaniei din acest sezon rece, iar până în prezent, în judeţ, s-au vaccinat peste 27.000 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al DPS Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat, joi, că în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, instituţia pe care o reprezintă a primit, pe data de 9 decembrie, încă o tranşă de vaccin gripal tetravalent, respectiv 16.500 doze.

Potrivit lui Băncilă, până în prezent, în judeţul Suceava s-au vaccinat împotriva gripei peste 27.000 persoane din categoria celor vulnerabile.

Sursa citată a precizat că această campanie de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, respectiv persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii şi bătrâni institutionalizaţi, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. AGERPRES / (AS - autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 ...

4 Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley

5 ...