DSU: Cererea autorităţilor din comuna argeşeană Bălileşti de anulare a carantinei - respinsă de instanţă ca neîntemeiată

DSU: Cererea autorităţilor din comuna argeşeană Bălileşti de anulare a carantinei - respinsă de instanţă ca neîntemeiată

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a anunţat, marţi, că cererea autorităţilor locale din comuna argeşeană Bălileşti de anulare a carantinei a fost respinsă de instanţă ca neîntemeiată.

"Astfel, prin respingerea cererii s-a constatat faptul că Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659265 din 01.08.2020 privind instituirea carantinei zonale în comuna Bălileşti, judeţul Argeş, a fost emisă în mod temeinic şi legal", se precizează într-un comunicat al DSU transmis AGERPRES.

DSU subliniază, totodată, importanţa măsurii de instituire a carantinei zonale "în vederea protejării comunităţilor împotriva infectării şi limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2".

Comunele argeşene Bălileşti şi Dârmăneşti au intrat în carantină pentru 14 zile pe 1 august, prin ordin al şefului DSU.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş Argeş hotărâse, anterior, instituirea carantinei în cele două localităţi ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19.

Decizia a fost luată la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, după ce în cele două comune s-a depăşit nivelul de alertă, de minim trei cazuri de infectare cu noul coronavirus la 1.000 de locuitori. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!