DSU: Nouă judeţe afectate de fenomenele hidrometeorologice

DSU: Nouă judeţe afectate de fenomenele hidrometeorologice

Nouă judeţe - Arad, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Hunedoara, Maramureş, Sălaj, Suceava şi Timiş - au fost duminică dimineaţa afectate de fenomenele hidrometeorologice.

Potrivit DSU, în aceste judeţe se intervine în şase localităţi pentru evacuarea apei dintr-o casă, două beciuri, trei curţi şi pentru refacerea terasamentelor arterelor rutiere şi feroviare afectate de viituri.

Traficul rutier este restricţionat pe un drum naţional (DN 1R/Cluj), două drumuri judeţene (DJ 182C/Maramureş şi DJ 668A/Hunedoara) şi blocat pe două drumuri judeţene (DJ 706A şi DJ 706B/Hunedoara).

Traficul feroviar este blocat pe magistrala 317 în judeţul Arad, în localitatea Ţărmure, din cauza inundării terasamentului.

În judeţul Timiş, în oraşul Lugoj, ca urmare a debitelor aflate în creştere pe râul Timiş şi a riscului crescut de inundaţie, la Casa de Cultură din oraş este amplasată o bază operativă unde sunt dislocate forţe şi mijloace pregătite de intervenţie în caz de necesitate.

La nivelul judeţului Sălaj, pe raza localităţii Racăş, circulaţia rutieră a fost temporar blocată pe o stradă din cauza ruperii unui pod afectat de viitură. În zona afectată sunt aproximativ 30 de gospodării.

Cele 84 de persoane evacuate/ autoevacuate din zilele anterioare în judeţele Caraş-Severin (28 de persoane din localităţile Oţelu Roşu, Remetea-Pogănici, Ciuta, Zorlenţu Mare, Dezeşti) şi Timiş (56 de persoane din zona Lugoj şi localitatea Fârdea) s-au întors la domiciliu, precizează DSU. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /