DSU: Pompierii români acţionează joi în zonele Spathari şi Kalivia din Grecia

DSU: Pompierii români acţionează joi în zonele Spathari şi Kalivia din Grecia

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează că, joi dimineaţa, începând cu ora 8,00, acţiunile pompierilor români de lichidare a incendiilor continuă, în zonele Spathari şi Kalivia din Grecia, cu şase maşini de stingere, două cisterne şi o dronă.

Totodată, şase pompieri vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum şi crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Alături de ei vor fi pompierii din Republica Moldova, care intervin cu două maşini de stingere, fapt ce conduce la mărirea zonei de acţiune şi protecţie, precizează DSU, pe pagina de Facebook .

Salvatorii din teren sunt informaţi permanent privind direcţia şi intensitatea vântului, reuşind astfel să aibă o prognoză cât mai bună asupra posibilităţilor de propagare a incendiului.

Pe parcursul serii de miercuri, în zona de acţiune a pompierilor români şi moldoveni s-au înregistrat precipitaţii pe o durată de aproximativ două ore, iar, potrivit prognozelor, temperaturile vor fi uşor mai scăzute joi faţă de zilele anterioare.

Monitorizarea aeriană s-a realizat cu ajutorul dronei, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra situaţiei din teren. De asemenea, la solicitarea pompierilor greci, a fost efectuată monitorizarea şi altor zone unde intervin aceştia.

DSU reaminteşte că autorităţile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceştia fiind responsabili de configurarea planului de intervenţie, gruparea numerică a forţelor şi efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acţiona în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetaţie. În mod permanent se menţine legătura cu ofiţerul elen delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români şi moldoveni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina