Du-te, bă, acasă, lașule!/Cîțu spune că s-a retras ca să-i facă loc lui Orban și pentru succesul PNL în alegeri!!!

Du-te, bă, acasă, lașule!/Cîțu spune că s-a retras ca să-i facă loc lui Orban și pentru succesul PNL în alegeri!!!

Florin Cîțu susține într-o postare pe Facebook că a acceptat nominalizarea ca premier în logica anticipatelor, însă pentru că această variantă nu mai există acum s-a retras pentru a-l lăsa pe Ludovic Orban să fie premier, acest lucru fiind necesar pentru ca PNL să aibă succes în alegeri.

„Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru. Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi”, a scris Florin Câțu pe Facebook.

El adaugă că decizia de a se retrage a luat-o urmărind „evoluția situației prin care trece România astăzi”. „Rămân la finanțe”, a precizat el.

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat. Anunțul vine cu mai puțin de 10 minute înaintea ședinței parlamentului pentru votul de învestitură.

Președintele Klaus Iohannis a luat act de decizia lui Cîțu.

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina