Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

Curtea de Apel București a pronunțat în 2 februarie 2023 o nouă sentință în dosarul în care două dintre cele mai renumite gospodine de pe Youtube, Geanina Staicu-Avram (Jamila) și Laura Laurențiu, s-au judecat pentru rețeta de ecler la tavă.

Jamila a dat-o în judecată pe Laura Laurențiu pentru o rețetă de ecler la tavă FOTO Youtube

După ce a pierdut în primă fază procesul deschis împotriva Laurei Laurențiu, judecat la Tribunalul București, fiind obligată să achite și cheltuieli de judecată de 5.000 de lei, Jamila a atacat sentința cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel București.

Judecătorii Curții de Apel București au respins, însă, apelul Jamilei, obligând-o pe aceasta să îi achite Laurei Laurențiu cheltuieli de judecată de 25.000 de lei. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

„Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelanta la 25.000 lei cheltuieli de judecată în apel către intimată. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în sentința Curții de Apel București.

Miza procesului

Procesul „eclerului la tavă” a fost deschis de Jamila, care a reclamat în instanță că, în mai 2019, după ce a postat pe canalul său de Youtube o filmare în care prezintă o reţetă de ecler la tavă, competitoarea sa a raportat-o abuziv la Youtube susţinând că difuzarea încalcă drepturile sale de autor.

Mai exact, Laura Laurenţiu a reclamat că videoclipul Jamilei ar copia videoclipul său în care este prezentată reţeta pentru prăjitură ecler. În urma raportării, videoclipul Jamilei a fost şters de pe Youtube, fiind reactivat abia după 17 zile.

În procesul de la Tribunalul Bucureşti, Jamila a arătat că videoclipul era realizat în cadrul unei campanii publicitare, iar prin raportarea abuzivă a fost prejudiciată cu peste 2.000 de euro, beneficii pe care nu le-a putut realiza din cauza raportării abuzive a videoclipului.

De asemenea, Jamila a mai cerut daune morale de 1.000 de euro, arătând că „pârâta nu a ţinut cont de influenţa pe care o are şi a incitat, prin postarea sa, publicul Facebook să o vadă pe reclamanta (n.red. pe Jamila) drept «hoaţă de reţete»”.

Laura Laurenţiu s-a apărat în proces susţinând că reţeta de ecler care îi aparţine şi pe care a raportat-o este diferită total față de reţeta clasică de ecler. Laura Laurenţiu a arătat că în timp ce eclerul clasic „este o prajitură de formă alungită, umplută cu cremă şi acoperită cu glazură de şerbet, ciocolată, eclerul la tavă creat de ea „este o singură prăjitură cu dimensiunea de 38/28 cm care după coacere este acoperită, şi nu umplută cu cremă şi garnisită cu frişcă bătută”.

https://www.youtube.com/watch?v=tVcFLQ3MsGg&embeds_euri=https%3A%2F%2Fadevarul.ro%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title&ab_channel=LauraLaurentiu

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

2 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

3 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

4 VIDEO Priviți cum arată în realitate! / Noi amănunte despre vizita „surpriză” a lui Putin la Mariupol

5 Cazul Ianis Hagi, o „boală cronică“ în România: „În Germania, nu vezi așa ceva!“