Duma de Stat a aprobat suspendarea acordului ruso-american asupra plutoniului

Duma de Stat a aprobat suspendarea acordului ruso-american asupra plutoniului

Camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, a aprobat miercuri decretul semnat de președintele rus Vladimir Putin privind suspendarea acordului cu SUA asupra plutoniului cu destinație militară, au informat agențiile de presă ruse, relatează Reuters.

Acordul a fost încheiat în 2000 între Rusia și SUA și prevede eliminarea surplusului de plutoniului destinat producerii armelor nucleare.

Agențiile de presă ruse au anunțat că suspendarea a fost aprobată de 445 din cei 450 deputați din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

Acordul, semnat în 2000 și care a intrat în vigoare în 2010, a fost suspendat ca urmare a "apariției unei amenințări la adresa stabilității strategice și ca rezultat al unor acțiuni neprietenoase ale SUA față de Federația Rusă", se arată în decretul semnat de președintele rus Vladimir Putin .

Liderul de la Kremlin a declarat anterior că va reaplica acest tratat dacă vor fi retrase trupele și echipamentele militare desfășurate de SUA în statele est-europene membre ale NATO și dacă vor fi ridicate sancțiunile impuse Moscovei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...