Dumitru Buzatu candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD

Dumitru Buzatu candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat luni că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului la congresul care ar urma să aibă loc la finalul lunii august.

"În contextul dezbaterilor din partid, referitoare la organizarea unui congres pentru alegerea structurilor de conducere ale PSD, a apărut şi această discuţie în legătură cu preşedinţia Consiliului Naţional. Celui care a fost preşedintele consiliului i s-a propus o altă însărcinare şi atunci, printre alte idei care au circulat, a fost aceea de a se găsi un candidat pentru preşedinţia Consiliului Naţional. Eu, personal, cred că metoda aceasta nu e o metodă de succes în ce priveşte alegerea unor personalităţi în structurile de conducere ale PSD. Trebuie să stimulăm cadrul democratic, să deschidem, pentru cei care doresc, această uşă a candidaturilor, astfel membrii PSD, participanţii la congres, să îi poată alege pe cei pe care îi doresc. (...) Eu cred că ultima perioadă de timp a fost marcată de confuzie şi cred că şi din punctul acesta de vedere candidaţilor, atât pentru funcţia de preşedinte, de vicepreşedinţi, de preşedinte al Consiliului Naţional, trebuie să li se permită să prezinte, în cadrul congresului, proiectele, programul, viziunea lor, despre evoluţia în următorii ani ai PSD", a declarat Buzatu pentru AGERPRES.

El a adăugat că speră ca prin candidatura sa să îi stimuleze pe membrii partidului, pe cei mai tineri, în special, dar şi pe aceia care "au un anumit prestigiu recunoscut în rândurile membrilor PSD", să candideze la funcţiile de conducere din partid.

"Nu sunt idei prea fericite cele care bântuie astăzi în Comitetul Executiv al PSD, repede - repede înainte, să cooptăm fel de fel de persoane al căror trecut a fost marcat de anumite evenimente în care s-a evidenţiat o atitudine împotriva PSD. Pe măsură ce lucrurile acestea se vor concretiza, evident şi eu voi putea da informaţii în legătură cu programul pe care eu l-aş propune din postura de candidat pentru viitoarea evoluţie a PSD", a afirmat Buzatu.

El a menţionat că nu va mai candida şi pentru o altă funcţie de conducere în partid, cum ar fi aceea de preşedinte, vicepreşedinte sau secretar general.

Săptămâna trecută, Comitetul Executiv Naţional al PSD l-a desemnat pe Vasile Dâncu preşedinte interimar al Consiliului Naţional, la propunerea lui Marcel Ciolacu. AGERPRES/(A - autor: Dana Piciu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

2 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

3 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

4 Primele semne ale apropierii dintre PSD și USR PLUS

5 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…