Dumitru Coarnă (SNPPC): Legea salarizării este un "dezastru" pentru polițiști

Dumitru Coarnă (SNPPC): Legea salarizării este un "dezastru" pentru polițiști

Legea salarizării este un "dezastru" pentru poliție, în condițiile în care polițiștii vor beneficia de o mărire a salariilor de 5% în acest an iar în următorii doi ani aceștia nu vor mai primi nimic, a declarat marți, pentru AGERPRES, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă.

"E nenorocire pe legea asta. Lucrez pe ea acum pentru că la ora 10:30 (marți, n.r.) avem o întâlnire cu doamnele ministru ca să ne punem de acord. La noi, în poliție, e dezastru. În celelalte segmente e în regulă, la noi e dezastru. La noi măresc doar anul ăsta cu 5%, la anul cu nimic, în 2018, deci noi practic stăm 2 ani degeaba, e bătaie de joc. În 2019... cine o mai trăi", a declarat Dumitru Coarnă.

Potrivit proiectului Legii salarizării unitare, publicat luni, la elaborarea documentului s-a avut în vedere creșterea salariilor de bază mici cu un procent mai mare față de celelalte salarii de bază din grila de salarizare, astfel încât raportul între salariul de bază minim și cel maxim în sectorul bugetar să se reducă la 1 la 12, față de 1 la 15 cât este în prezent.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat, recent, că primele majorări vor intra în vigoare de la 1 iulie 2017 când soldele de funcție ale personalului militar se majorează cu 20%, comparativ cu nivelul din martie 2017, iar salariile de funcție ale polițiștilor vor crește cu 5%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski