Dumitru Costin (BNS) acuză Guvernul că încearcă să ''dezbine'' mișcarea sindicală prin intermediul prefecților

Dumitru Costin (BNS) acuză Guvernul că încearcă să ''dezbine'' mișcarea sindicală prin intermediul prefecților

Liderul Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, a afirmat marți, la mitingul de protest organizat la Mioveni de angajații de la Dacia, că Guvernul încearcă să ''dezbine'' mișcarea sindicală prin intermediul prefecților, care ar fi primit ordin să invite liderii la discuții.

"Astăzi (...) au trimis circulară în toată țara, în toate județele și au dispus tuturor prefecților să cheme la discuții liderii de sindicat din toată țara și să ne dezbine unii de ceilalți. Asta vor să facă. Și liderii voștri sunt invitați astăzi la Prefectură, pentru ca prefectul să le mai spună încă o dată povestea pe care nimeni nu o mai crede", a spus liderul BNS.

El i-a acuzat pe guvernanți că folosesc metode inspirate din cele ale fostului serviciu secret sovietic, KGB.

"Atunci când nu le merg lucrurile așa cum vor, folosesc precepte KGB-iste. Asmute o categorie socială împotriva altei categorii sociale, suna unul din preceptele KGB-ului. Asmut bugetarii împotriva lucrătorilor din mediul privat și viceversa", a mai afirmat Dumitru Costin.

Mii de sindicaliști de la Dacia s-au strâns, marți, în piața centrală din orașul Mioveni, unde s-a desfășurat un miting de protest față de intenția Guvernului de a transfera contribuțiile sociale de la angajator la angajat.

Protestatarii au mai cerut introducerea obligativității negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la nivel de ramură, precum și demararea construcției autostrăzii Pitești-Sibiu, potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), organizatorul acțiunii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro