Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

După 200 de zile de la învestirea lui Trump ca președinte, americanii rămân puternic divizați în ce-l privește

După 200 de zile de la învestirea lui Donald Trump ca președinte, Statele Unite ale Americii rămân puternic divizate în ce privește sentimentele față de omul cu cea mai înaltă funcție din stat, relatează miercuri Xinhua.

A-l iubi sau a-l urî pe Trump este marea întrebare care-i frământă pe mulți dintre americani. Criticilor săi le vine greu să înțeleagă sau să creadă că fostul mogul imobiliar newyorkez poate fi realmente îndrăgit de o mare parte din conaționalii lor și viceversa.

Aflat de vineri la clubul său de golf din Bedminster, în statul New Jersey, pentru o "vacanță de lucru" de 17 zile, Donald Trump a vrut să scoată în evidență forța bazei sale de susținere, cu prilejul împlinirii a 200 de zile de la învestirea sa, la 20 ianuarie.

"După 200 de zile, rareori a mai realizat o administrație atât de multe lucruri ca noi ... nici pe-aproape!" — a transmis marți pe Twitter președintele american.

"Susținătorii lui Trump sunt de departe mai mulți și mai puternici ca oricând înainte (în pofida unor sondaje inventate Fake News)", a scris el tot pe Twittter cu o zi înainte. "Realitatea este că povestea Fake News cu interferența rusă, recordurile de la bursă, securitatea granițelor, puterea militară, locurile de muncă, alegerea pentru Curtea Supremă, entuziasmul economic, liberalizarea și multe altele nu au făcut decât să consolideze și mai mult baza Trump. Nu se va schimba niciodată!", a insistat liderul de la Casa Albă.
Primele 200 de zile la Casa Albă ale lui Trump "nu au adus decât promisiuni încălcate și leadership eșuat", a afirmat în schimb, luni, lidera minorității democrate din Camera reprezentanților, Nancy Pelosi.

Un sondaj difuzat în aceeași zi de CNN a arătat că "susținerea puternică" a lui Trump în rândul republicanilor a scăzut de la 73% în februarie la 59% și că trei sferturi dintre americani sunt de părere că nu pot pune bază pe ce aud de la Casa Albă. "Nu credeți în Sondajele de Refulare Fake News!" — a replicat Trump marți pe Twitter.

Totuși, același sondaj CNN a constatat că 83% dintre republicani aprobă prestația lui Donald Trump de până acum și doar 14% o dezaprobă. Sondajele săptămânale Gallup au indicat săptămâna trecută că 82% dintre republicani aprobă prestația președintelui, față de 89% în ianuarie, rezultate ce le reflectă pe cele din alte sondaje realizate după inaugurarea lui Trump. Acesta își menține o cotă ridicată de popularitate în rândul republicanilor, ceea ce nu se poate spune însă despre democrați, în rândul cărora popularitatea sa nu a ajuns niciodată la numere cu două cifre, în cele 200 de zile de la învestire.

Deși în discursul pe care l-a susținut după ce a câștigat alegerile din noiembrie anul trecut, Trump a declarat că "a venit timpul ca America să-și vindece rănile divizării", este evident că acest lucru nu se întâmplă, notează Xinhua.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Momentul când o jandarmeriță îl gazează mortal pe bărbatul din Vatra Dornei. Un martor a avertizat-o că …

2 Un bărbat din Vatra Dornei a MURIT la spital, după ce jandarmii l-au ținut minute bune la pământ și i-au pulve…

3 VIDEO Ea este jandarmerița care mestecă gumă în timp ce gazează mortal un om!

4 Îl va asculta cineva? Rareș Bogdan: Nimeni nu poate sta în fața unui candidat PNL-USR-PLUS la București sau în…

5 Halep, sărut pasional, în văzul tuturor, cu noul iubit. Simona îşi face vacanţa la mare cu miliardarul Toni Iu…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă