După ce a scos Sportingbet din România, Entain scoate la vânzare o altă marcă

După ce a scos Sportingbet din România, Entain scoate la vânzare o altă marcă

După un an 2023 foarte slab sub conducerea fostului CEO Jette Nygaard-Andersen, compania britanică Entain, care deține branduri cunoscute de gambling, se pregătește să vândă mai multe mărci din portofoliu.

Recent, Entain a retras de pe piața din România brandul Sportingbet, dar amatorii de iGaming din țara noastră au în continuare la dispoziție o listă lungă de operatori licențiați, așa cum este Gets Bet Casino.

Nygaard-Andersen a demisionat în decembrie anul trecut, după o perioadă de trei ani în care acțiunile Entain au avut o evoluție mai slabă decât cele ale companiilor concurente. În 2023, s-a înregistrat un deficit de 936,5 milioane de lire sterline.

Potrivit Financial Times, cei de la Entain au contractat firma Moelis, înregistrată pe Wall Street, pentru consultanță cu privire la potențialele vânzări de active. Vor fi vândute cu prioritate brandurile care nu sunt direct integrate în platforma companiei. Potrivit raportului financiar dat publicității pe 7 martie, acestea au generat aproape o treime din veniturile nete din jocuri de noroc, în prima jumătate a anului trecut.

Eliminarea acestor mărci ar permite conducerii Entain să se concentreze pe revitalizarea operațiunilor de pe piețele sale principale, cum ar fi Marea Britanie și Germania, unde cota de piață este în scădere.

Există informații ca Entain va renunța la Partypoker, brand care a trecut prin reorganizarea departamentului de management, în încercarea de a găsi arme eficiente de luptă împotriva concurenței reprezentate de Pokerstars. Pentru tranzacționarea Partypoker a fost angajată special firma de consultanță Oakvale Capital.

Potrivit „Financial Times”, pe lista „de transferuri” este și BetCity, marcă de pe piața din Țările de Jos, care a fost achiziționată chiar în 2023, cu 398 de milioane de lire sterline în 2023.

Marea Britanie rămâne piață principală

Marea Britanie rămâne piața de bază pentru Entain, cu 1,95 miliarde de lire sterline aduse în conturile companiei. Veniturile din Italia au atins 517,4 milioane de lire sterline, iar Australia și Noua Zeelandă 515,1 milioane de lire sterline. Alte 1,44 miliarde de lire sterline au provenit din restul Europei, iar 339,9 milioane de lire sterline din restul lumii. Numărul clienților pe segmentul online a crescut cu 23,0% de la an la an.

Pentru o analiză cât mai obiectivă și mai conformă cu realitatea din piața globală, mai mulți specialiști au fost invitați să facă parte dintr-un Comitet de alocare a capitalului. „Comitetul de alocare a capitalului trece prin piață cu piață și trage concluzii relevante. Totul este să descoperim unde dorește Entain să aibă o prezență mai importantă și de pe ce piețe sunt străine ar putea să iasă”, a declarat o sursă apropiată de Entain.

În raportul financiar pe 2023 a fost inclusă și BetMGM, companie creată prin asocierea 50-50% cu MGM Resorts International, ale cărei venituri au scăzut cu puțin sub 2,00 miliarde de dolari.

Se caută încă un CEO

Fostul CEO Jette Nygaard-Andersen și-a dat demisia cu 11 zile înainte de Crăciun, cu efect imediat. De atunci, De atunci, atribuțiile sale au fost preluate de interimarul Stella David, fostul director executiv al William Grant & Sons.

Principalul nume vehiculat pentru preluarea conducerii Entain a fost Richard Flint, care a demisionat de la Flutter Entertainment. Flint a anunțat, însă, că nu este interesat de o funcție executivă în acest moment.


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

4 Așa o fi?

5 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...