După Cehia şi Ungaria, şi Polonia neagă semnarea unui acord cu Germania privind reprimirea de solicitanţi de azil

După Cehia şi Ungaria, şi Polonia neagă semnarea unui acord cu Germania privind reprimirea de solicitanţi de azil

Varşovia nu a semnat niciun acord privind repatrierea de solicitanţi de azil, a transmis sâmbătă un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, după apariţia unui document al guvernului german conform căruia Polonia este una dintr-un număr de 14 ţări care au transmis că sunt dispuse să facă acest lucru, relatează Reuters.

Printre ţările care ar fi acceptat întoarcerea rapidă a solicitanţilor de azil care au fost mai întâi înregistraţi pe teritoriul lor dar ulterior au încercat să intre în Germania, s-ar fi numărat de asemenea şi Cehia şi Ungaria, însă guvernele celor două state au negat la rândul lor sâmbătă semnarea unui astfel de acord.

"Nu există niciun nou acord privind primirea de solicitanţi de azil din ţări din UE, putem confirma acest lucru, la fel ca Cehia şi Ungaria", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe polonez, Artur Lompart.

Potrivit unei scrisori adresate liderilor partidelor din cadrul coaliţiei sale de guvernământ, cancelarul german Angela Merkel a anunţat sâmbătă că a încheiat acorduri cu 14 ţări pentru întoarcerea rapidă a migranţilor care încearcă să intre în Germania.

Angela Merkel primise termen limită până la 1 iulie din partea ministrului său de interne pentru a stopa fluxul de migranţi în Germania, în caz contrar riscând o posibilă cădere a guvernului său. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e