E GROASĂ? Ambasadorul SUA și directorul SRI, la Guvern

E GROASĂ? Ambasadorul SUA și directorul SRI, la Guvern

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, şi directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, au venit azi la sediul Guvernului.

La Guvern se află premierul Dacian Cioloş şi vicepremierul Costin Borc.

Vizita nu a fost anunţată oficial nici de Guvern, nici de SRI sau Ambasada SUA.

UPDATE/Potrivit unor surse oficiale citate de Agerpres, cei doi au discutat cu premierul Dacian Cioloş, în contextul vizitei de lucru pe care şeful Guvernului o va efectua începând de duminică în SUA.

Şeful Executivului se întâlneşte joi la Palatul Victoria şi cu reprezentanţii companiei Exxon Mobil.

În cadrul vizitei în Statele Unite ale Americii, Cioloş va avea o întrevedere cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, şi va discuta cu o serie de înalţi oficiali ai Administraţiei americane, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum şi cu membri ai comunităţii româneşti din zona Washington.

"Conceptul vizitei este construit în jurul sintagmei 'From shared security to shared prosperity'. Scopul este evidenţierea succesului Parteneriatului strategic cu SUA în domeniul securităţii, precum şi articularea unei dimensiuni economice de o ambiţie similară, pornind de la profilul de astăzi al României, caracterizat prin creştere economică, stabilitate şi predictibilitate", anunţa recent Guvernul.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria