''E prea târziu ca să-mi mai fie frică'', spune actriţa rusă care va pleca spre ISS

''E prea târziu ca să-mi mai fie frică'', spune actriţa rusă care va pleca spre ISS

Actriţa rusă Iulia Peresild a afirmat joi că ''este prea târziu ca sa-i mai fie frică'' cu două săptămâni înainte de a decola spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), unde va filma prima peliculă de ficţiune pe orbită, informează AFP.

''Dacă ţi-e frică de lupi, nu trebuie să mergi în pădure. Este prea târziu ca să-mi mai fie frică'', a afirmat actriţa cu prilejul unei conferinţă de presă online.


Foto: (c) Andrey Shelepin/GCTC/Roscosmos/Handout via REUTERS


Regizorul Klim Chipenko şi actriţa Iulia Peresild urmează să decoleze pe 5 octombrie alături de cosmonautul Anton Shkaplerov de la baza spaţială Baikonur din Kazahstan pentru o misiune de 12 zile pe ISS unde vor participa la realizarea primei pelicule de ficţiune pe orbită şi în condiţii de imponderabilitate.

''Va fi un film dramatic'', a precizat Klim Chipenko, adăugând că eroina filmului este ''un medic care primeşte propunerea de a pleca pe ISS pentru a salva viaţa unui cosmonaut''.


Foto: (c) Andrey Shelepin/GCTC/Roscosmos/Handout via REUTERS


Comandantul misiunii, Anton Shkaplerov, precum şi cosmonauţii Oleg Novitskiy şi Piotr Dubrov, care în prezent se află la bordul staţiei, vor participa la rândul lor la filmări în calitate de actori, a mai spus acesta.

Iulia Peresild a mărturisit că i-a plăcut foarte mult zborul de antrenament în imponderabilitate la bordul unei aeronave Iliuşin. Echipajul ''râdea de noi, întrebându-ne dacă am adus suficiente pungi pentru rău de zbor, dar a fost minunat, a fost o mare plăcere'', a spus actriţa.

Actriţa a mai mărturisit că a întâmpinat dificultăţi cu alegerea produselor de machiaj pentru trusa sa ''spaţială'' din cauza criteriilor foarte stricte: să nu fie din sticlă, ambalajul să fie din plastic, dar dintr-un anumit tip de plastic, nimic nu trebuie să se împrăştie.


Foto: (c) Andrey Shelepin/GCTC/Roscosmos/Handout via REUTERS


''Vânzătoarea nu înţelegea ce doream aşa că i-am spus că am nevoie de o trusă pentru spaţiu'', a povestit aceasta râzând.

Chipenko a spus că deja se gândeşte cu poftă la meniul care îi aşteaptă la bordul staţiei spaţiale, ''mult mai variat ca într-un restaurant'', cu preparate din bucătăria rusă şi caucaziană, cum ar fi borş tradiţional ucrainean de sfeclă''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...