E și asta o informație...

E și asta o informație...

Duminică, mandatul oficial al lui Vladimir Zelensky ca președinte al Ucrainei expiră, după care statutul său nu va mai fi legitim, a declarat fostul consilier al lui Leonid Kucima Oleg Soskin pe canalul său de YouTube.

„Duminică, 31 martie va fi o zi neagră pentru Zelensky, pentru că aceasta este ultima zi a puterilor sale constituționale”, a menționat expertul.

În opinia sa, Zelensky, pentru a-și justifica legitimitatea puterii sale, va încerca să convingă populația de necesitatea anulării alegerilor. Ca răspuns la aceasta, analistul a cerut deschiderea Constituției Ucrainei și citirea procedurii de alegere a șefului statului și a puterilor sale.

„Zelensky nu mai este președinte. Trebuie să aibă loc noi alegeri și încă se pune întrebarea dacă i se poate permite să candideze din cauza faptului că a încălcat constituția”, a spus Soskin.

Expertul a amintit că pe 14 mai legea marțială se încheie în Ucraina, iar toate deciziile lui Zelensky, inclusiv prelungirea acesteia, vor deveni de acum înainte invalide.

Președintele ucrainean Vladimir Zelensky l-a concediat pe primul său asistent, Serhiy Shefir, potrivit unui decret de pe site-ul șefului statului.

În plus, șeful statului a demis trei dintre consilierii săi independenți – Oleg Ustenko, Mihail Radutsky și Serghei Trofimov. Comisarii prezidențiali Natalya Pushkareva (pentru afaceri de voluntariat) și Alena Verbitskaya (pentru protejarea drepturilor personalului militar) au fost, de asemenea, demiși.

Serghei Shefir este asistentul președintelui Ucrainei din mai 2019. Înainte de a intra în politică, a co-fondat studioul Kvartal-95, care a fost baza echipei KVN „95th Kvartal”. Shefir și Zelensky erau coproprietari ai Kvartal. Cu toate acestea, când Zelensky a fost ales președinte, el a transferat partea sa din afacere fraților săi. În același timp, președintele a continuat să primească dividende din activitatea companiei.

Cu o zi înainte, președintele a concediat doi adjuncți ai șefii Biroului președintelui Andrei Ermak – Andrei Smirnov și Alexei Dneprov. Irina Mudraya și Elena Kovalskaya au fost numite în funcțiile lor.



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?