Ea este dovada vie că PSD și-a plantat „tovarăși” în Justiție/De două ori l-a văzut nevinovat pe Dragnea

Ea este dovada vie că PSD și-a plantat „tovarăși” în Justiție/De două ori l-a văzut nevinovat pe Dragnea

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins, marti, cu majoritate, o cerere depusa de Liviu Dragnea in care fostul lider al PSD solicita revizuirea condamnarii de trei ani si jumatate inchisoare primita in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman. Unul dintre judecatori, Alexandra Rus, a dorit eliberarea lui Dragnea. Tot ea este cea care a facut opinie separata cand fostul lider al PSD a fost condamnat.

„Cu majoritate, respinge ca inadmisibila cererea de revizuire formulata de revizuentul Dragnea Nicolae Liviu impotriva sentintei penale nr.377/21.06.2018 a ICCJ – Sectia Penala pronuntata in dosarul nr.2628/1/2016. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arata in decizia instantei.

In minoritate s-a aflat judecatoarea Alexandra Rus. Tot ea este sigura ca are avut opinie separata cand Liviu Dragnea a fost condamnat la inchisoare. Ea a dorit ca procesul lui Dragnea sa fie rejudecat de catre un complet specializat pe coruptie.

De asemenea, tot Alexandra Rus a dorit sa o achite si pe fosta sefa a DIICOT, Alina Bica. Aceasta a facut opinie separata in cadrul completului care a decis ca apelul lui Bica la sentinta de condamnare sa fie respins.

In plus, in decembrie 2019, Alexandra Rus a decis sa puna in libertate tot lotul inculpatilor retinuti in dosarul de coruptie al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara. Toti aveau legaturi cu PSD.

Judecatoarea Alexandra Iuliana Rus este considerata in sistemul de justitie ca fiind in sfera de influenta a judecatoarei Lia Savonea, sefa CSM si fosta presedinta a Curtii de apel Bucuresti (CAB), scria  G4Media  in noiembrie 2019. Unul dintre nasii de cununie ai judecatoarei Rus este Alina Ghica, vicepresedinte al CAB, apropiata de Savonea, si magistratul care a suspendat completurile de 5 judecatori (C5) de la Inalta Curte, ceea ce a condus la luni bune de tergiversari in procesul liderului PSD.

 

Sotul judecatoarei Rus este, de asemenea, magistrat la Sectia penala a ICCJ. El a fost anchetat de Inspectia judiciara, dar pana la urma a fost ”achitat” de Sectia de judecatori a CSM.

Atat Alexandra Pastiu-Rus, cat si sotul ei au fost promovati la Inalta Curte in mandatul de presedinte al Liei Savonea la conducerea CSM.

Alexandra Iuliana Rus (fosta Pastiu) a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti in 1998, iar un an mai tarziu a devenit judecator la judecatoria Aiud. In 2002, timp de luna, a profesat la Judecatoria Miercurea Ciouc, apoi s-a intors la instanta din Aiud, iar din martie 2003 a activat la Judecatoria Avrig.

Doua luni mai tarziu, Pastiu ajunge la Judecatoria Sibiu, unde ramane timp de 6 ani, ocupand si functia de sef al biroului de presa. Din iunie 2010, e judecator la Tribunalul Alba, iar peste un an ajunge, prin examen de promovare, la Curtea de Apel Craiova de unde, peste doar o luna, se transfera la Curtea de Apel Alba Iulia. Din 2014 a ocupat functia de presedinte al acestei instante, iar in martie 2018 a promovat in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala. SURSA:  Aktual24.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...