Ea este „TERORISTA” UMILITĂ de jandarmi în fața casei lui Iohannis/VIDEO

Ea este „TERORISTA” UMILITĂ de jandarmi în fața casei lui Iohannis/VIDEO

Tânăra ridicată de către un echipaj de jandarmi din fața casei lui Iohannis de la Sibiu, pentru că ar fi îndrăznit să facă o fotografie locuinței acestuia, a povestit pentru Ora de Sibiu, că unul dintre jandarmi a vorbit urât cu ea și cu prietenul ei. Fosta jurnalistă de la Sibiu spune că s-a simțit umilită, scrie Flux24 .

Mergeam spre hotel pe strada Bâlea alături de un prieten de familie. I-am spus acestuia: Uite aici este casa în care locuiește președintele României. Nu știam însă care este exact casa și era un vecin care curăța trotuarul și l-am întrebat și mi-a arătat. Prietenul meu a făcut o poză, după care la interval de câteva secunde s-a oprit o mașină de jandarmi lângă noi. Ne-a cerut să ne identificăm și am prezentat actele de identitate. La prima vedere ar fi trebuit să fie totul în regulă pentru că actele erau ok, dar identificarea a durat mai bine de o oră după care ne-au dus la secția de poliție și iarăși am așteptat. Au venit apoi doi domni, pe care i-am rugat să prezinte legitimațiile și să ne spună cine sunt. Și-au ascuns identitatea… Au început să ne pună întrebări că de ce am făcut poze casei lui Iohannis, spune Alla Tofan.

Jandarmii au fost agresivi! Nu ne-au întrebat întâi cum ne cheamă și să prezentăm actele la control. Pur și simplu ne-au cerut să le dăm telefoanele noastre. Am refuzat să facem acest lucru. Le-am spus că e vorba de un bun personal, afirmă ea.

M-am simțit umilită într-adevăr. M-am simțit umilită mai mult de atitudinea jandarmilor pentru că nu am înțeles de ce sunt văzută ca un cetățean străin care ar atenta la securitatea statului, din moment ce eu sunt cetățean român. Mulți nu știu, dar când primești cetățenia română se depune un jurământ prin care juri credință și cand faci asta o faci cu bună știință. (..) Mi s-a părut o ofensă, mai ales că eu am ani mulți în care am trăit în Sibiu. Acest oraș are o faimă bună, e liniștit, plăcut și ospitalier. A fost ciudat ce s-a întâmplat, mai spune tânăra.

Unul dintre ei (n.red-jandarmi) mi-a spus că așa reacționează handicapații, dar eu mă diferențiez un pic de ei pentru că se observă o logică în ceea ce spun. La final plutonierul și-a cerut scuze. Tot spunea că ”ne cerem scuze. Totul este în regulă..”, dar pentru mine nu era în regulă. (..) Nu știu încă în baza cărui articol de lege am fost reținută. Nimeni nu mi-a dat vreo explicație. (..) Înainte să mergem la poliție unul din jandarmi a pus mâna pe bagajul meu și a vrut să îl deschidă. I-am spus că legal nu este în regulă. Ar fi trebuit să mă pună pe mine să fac lucrul acesta!, mai afirmă Alla Tofan.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul

5 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România