EAU interzic orice manifestare de simpatie față de Qatar, pedeapsa fiind de până la 15 ani de închisoare

EAU interzic orice manifestare de simpatie față de Qatar, pedeapsa fiind de până la 15 ani de închisoare

Emiratele Arabe Unite (EAU) au interzis publicarea de expresii de simpatie față de Qatar și îi va pedepsi pe cei care încalcă legea cu până la 15 ani de închisoare, potrivit ziarului Gulf News și canalului de televiziune panarab Al-Arabiya, relatează miercuri Reuters.

'Vor fi luate măsuri stricte și ferme împotriva oricui arată simpatie sau orice formă de părtinire față de Qatar sau care este împotriva poziției Emiratelor Arabe Unite, fie prin social media sau orice alt mijloc de comunicare scris, vizual sau verbal', menționează publicația Gulf News care îl citează pe procurorul general Hamad Saif al-Shamsi.

Pe lângă o posibilă condamnare la închisoare, cei care încalcă ordinul ar putea primi o amendă de cel puțin 500.000 dirhami (circa 121.000 de euro), menționează publicația citată.

Arabia Saudită, Egiptul și Emiratele Arabe Unite se numără printre țările care au rupt luni relațiile cu Qatarul, pe care îl acuză că susține ''terorismul'' — acuzații negate de Qatar—, fapt ce a provocat o criză diplomatică majoră în Orientul Mijlociu.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...