Ecaterina Andronescu: PSD poate să dea guverne mult mai performante

Ecaterina Andronescu: PSD poate să dea guverne mult mai performante

PSD poate să dea guverne mult mai performante, acesta fiind al doilea motiv al scrisorii prin care s-a cerut zilele trecute demisia conducerii partidului, a declarat luni, la Adevărul live, senatoarea PSD Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă se simte reprezentată de premierul Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu a spus: "Acesta a fost şi al doilea motiv pentru care am trimis scrisoarea colegilor".

"Cred că PSD poate să dea guverne mult mai performante şi de aceea cred că trebuie cu toată sinceritatea să discutăm aceste lucruri. N-am criticat guvernul, mi-a reproşat un coleg de la Sibiu că am criticat Guvernul, nu, cred că trebuie să facem un guvern mai performant", a adăugat Andronescu.

Chestionată dacă acest guvern este cel mai slab din istoria PSD, senatoarea PSD a răspuns afirmativ. "Cred că da. Dacă mă uit aşa puţin în istorie, vă dau dreptate. Dacă PSD n-ar avea oameni cu care să iasă într-un guvern performant, n-aş fi reacţionat, dar eu ştiu că există asemenea oameni cu ştiinţă multă de carte cu dorinţa de a lăsa ceva în urma lor. Nu te duci ca prim ministru să-ţi pui o coroană de lauri pe frunte, te duci ca să laşi ceva în urmă".

Ecaterina Andronescu nu a dorit să avanseze nume posibile de viitori premieri: "Îmi vin mai multe nume în minte. Dar nu vreau să creez o discuţie şi o dispută în partid".

În opinia sa, dacă cineva spune că ceva nu merge "nu trebuie aruncat la gunoi". "Cred că trebuie încercată o dezbatere, astfel încât să mergem pe soluţii.

Senatoarea social-democrată a subliniat că scrisoarea sa nu se doreşte a fi un atac la adresa PSD, ci o dorinţă de dialog în forurile de conducere.

Senatorul social-democrat Ecaterina Andronescu a solicitat, marţi, liderului formaţiunii, Liviu Dragnea, să facă un pas în spate "pentru binele României şi al PSD", precizând că partidul trebuie să vină în cel mai scurt timp "cu un prim-ministru şi un guvern PSD de super profesionişti". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria